Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_9133

Canadese talentjes werken stage af bij Feyenoord Academy

Twee Canadese voetballertjes hebben afgelopen week een stage afgewerkt bij de Feyenoord Academy. Luca Accettola (10) en Nakye Duncan (11) waren afgelopen zomer de twee spelers die het meest in het oog sprongen bij de Feyenoord Camps in Toronto, Canada. Daarmee verdienden ze de kans om ook in Rotterdam hun kunnen te tonen.

Het werd een prachtige week voor Nakye Duncan en Luca Accettola, die samen met hun ouders en andere gezinsleden naar Nederland reisden. Ze trainden mee met hun leeftijdsgenootjes uit Rotterdam en speelden zelfs mee in een oefenwedstrijd. Dat deden ze met verve. Daarnaast bezochten ze de thuiswedstrijden tegen Standard en FC Groningen, het Feyenoord Museum en een training van het eerste elftal waarbij ze van de gelegenheid gebruik maakten om met hun nieuwe helden op de foto te gaan.

‘Voor Nakye en Luca was dit een mooie kans om kennis te maken met de Europese voetbalcultuur. Ze hebben die kans verdiend, want ze staken er in Toronto écht bovenuit. De jongens hebben hier op hun beurt een uitstekende indruk gemaakt’, laat Gerard Rutjes, coördinator van de voetbalschool van Feyenoord, weten. 

Feyenoord is sinds afgelopen zomer actief in Canada. Er werden gedurende drie weken zomerkampen georganiseerd in Toronto. Eind oktober zullen jeugdtrainers vanuit Feyenoord clinics organiseren bij Erin Mills FC in Mississauga. Ook in 2015 verwacht Feyenoord terug te keren voor nieuwe zomerkampen in Noord-Amerika.