Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
A1_Verdonk_Calvin

Calvin Verdonk begint voortvarend met Ned O/19 aan kwalificatietoernooi

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar is het EK-kwalificatietoernooi in eigen land voortvarend gestart.

Servië werd door een goal van Pelle van Amersfoort met 1-0 aan de kant gezet. Zaterdag volgt een treffen met Noorwegen, dat Zwitserland met dezelfde cijfers klopte.

In een regenachtig Harkema begon Onder 19 zonder Richairo Zivkovic aan het duel met Servië. De Ajax-aanvaller werd door KNVB-coach Aron Winter om disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten. Maar met onder anderen Riechedly Bazoer en Bilal Ould-Chikh beschikte de KNVB-coach over voldoende spelers met Eredivisie-ervaring.

Met in het achterhoofd dat maar één van de vier deelnemende landen aan de Eliteronde zich plaatst voor het EK, was een vliegende start voor Onder 19 haast noodzaak. De eerste helft kende weinig hoogtepunten en kansen waren dan ook schaars. Een schot van Ould-Chikh verdween naast het doel van Boris Radunovic en aan de andere kant besloot Andrija Zivkovic in kansrijke positie af te leggen in plaats van zelf uit te halen.

Van Amersfoort kopt raak

Toch viel er een doelpunt te noteren voor rust en Van Amersfoort was daar verantwoordelijk voor. De aanvaller van sc Heerenveen kopte raak uit een vrije trap. Een opsteker voor Onder 19, dat ongewijzigd begon aan de tweede helft. Bazoer testte Radunovic en even later vond ook Van Amersfoort de Servische sluitpost op zijn weg. Collega Joël Drommel keerde een inzet van Nemanja Radonjic en haalde even daarvoor opgelucht adem toen een Servische treffer wegens buitenspel werd geannuleerd.

In de slotfase van de wedstrijd trachtte Servië de gelijkmaker te forceren. Onder 19 hield stand en had zelfs de 2-0 op het bord kunnen zetten. Damon Mirani zette een fraaie solo in, maar vergat zichzelf te belonen. Ook Van Amersfoort kwam dicht bij een tweede Hollandse treffer. Zo bleef het bij 1-0 en mag Onder 19 zich op gaan maken voor de strijd met Noorwegen.

Statistieken:

Nederland – Servië 1-0 (1-0).

Scoreverloop: 35. Van Amersfoort 1-0.

Geel: Verdonk (Nederland), Grujic, Rademaher, Zivkovic (Servië)

Opstelling Onder 19: Drommel, Owusu, Van Bruggen, Mirani, Verdonk, Bazoer, Van de Beek (72. Riedewald), Nouri, Kallon (58. Dos Santos), Van Amersfoort, Ould-Chikh.

Bron: KNVB