Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Bryan Linssen tekent tot 2023 bij Feyenoord

Feyenoord heeft zich versterkt met Bryan Linssen. De 29-jarige aanvaller komt transfervrij over van Vitesse en tekent in De Kuip een contract dat hem tot 2023 aan de club verbindt.

Linssen debuteerde in het betaald voetbal in seizoen 2008-2009 voor Fortuna Sittard, nadat hij bij de Limburgse club het grootste gedeelte van zijn jeugdopleiding had doorlopen. Hij speelde vervolgens voor MVV, VVV-Venlo, Heracles Almelo en FC Groningen. In 2017 maakte hij de overstap naar Vitesse.

In zijn eerste twee Eredivisie-seizoenen bij de Arnhemmers maakte hij 28 goals in 63 wedstrijden, een gemiddelde van bijna één goal per twee wedstrijden. Ook dit seizoen was de geboren Limburger op schot: in de 26 wedstrijden die werden gespeeld in het door het coronavirus onderbroken seizoen scoorde hij veertien maal. Linssen stond daardoor slechts één doelpunt achter Steven Berghuis op de topscorersranglijst van de Eredivisie.

‘Het is geen geheim dat we al langer gecharmeerd zijn van Bryan,’ licht Feyenoords technisch directeur Frank Arnesen het aantrekken van Linssen toe. ‘Zijn manier van spelen, zijn drive en zijn voorkomen passen goed bij Feyenoord. Doelpunten maken is heel belangrijk in het voetbal en met deze statistieken laat Bryan zien dat hij doeltreffend is en daarmee van grote toegevoegde waarde kan zijn voor Feyenoord. Mooi dus dat we er alsnog zijn uitgekomen. Zowel voor hem als voor ons is dit een stap vooruit.’