Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Bryan Linssen maakt overstap naar Urawa Red Diamonds

Bryan Linssen komt met ingang met het nieuwe seizoen uit voor Urawa Red Diamonds. Feyenoord en de club uit de Japanse J1 League hebben overeenstemming bereikt over een directe overgang van de 31-jarige aanvaller. Linssen tekent daar een contract voor 2,5 seizoen.

Feyenoord nam Linssen in de zomer van 2020 transfervrij over van Vitesse. In zijn eerste seizoen in Rotterdamse dienst was hij elf keer trefzeker waaronder in de beslissende wedstrijd in de play-offs voor Europees voetbal, waarmee een plek in de voorronde van de UEFA Europa Conference League werd afgedwongen.

Afgelopen seizoen had hij met in totaal zeventien treffers en tien assists een belangrijk aandeel in het behalen van de derde plaats in de Eredivisie en het bereiken van de finale van de Conference League. Linssen vertrekt uit Rotterdam met 91 officiële wedstrijden voor Feyenoord achter zijn naam.

Technisch directeur Frank Arnesen: ‘Bryan heeft zijn carrière altijd zorgvuldig opgebouwd en heeft steeds opnieuw laten zien het niveau een stapje hoger ook aan te kunnen. Ook bij ons is dat gelukt. Met zijn rendement en energie is hij niet alleen op het veld van toegevoegde waarde geweest. Ook als persoon heeft hij binnen de selectie een belangrijke, positieve stempel weten te drukken. De stap naar het buitenland is altijd een lang gekoesterde wens van hem gebleven. Nu deze mogelijkheid zich voordoet nemen we dan ook op een mooie manier afscheid van elkaar. Uiteraard wensen we Bryan heel veel succes en alle goeds in Japan.’

Linssen: ‘Met spelen voor Feyenoord heb ik een van mijn mooiste dromen verwezenlijkt. De tijd is voorbij gevlogen. Ik kijk niet alleen met een trots gevoel terug op onze prestaties op het veld, maar zal me ook de mensen met wie ik zo fijn heb samengewerkt altijd blijven herinneren. En natuurlijk de supporters en een volle Kuip: dat ga ik enorm missen.’