Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
training-5

Boulahrouz sluit aan op Varkenoord

Khalid Boulahrouz heeft zijn eerste training als Feyenoorder achter de rug. Een dag nadat de gelouterde verdediger in De Kuip zijn handtekening zette onder een contract en zich officieel aan de club verbond, voegde hij zich bij de selectie van trainer Fred Rutten voor een oefensessie op Varkenoord. Daar konden de aanwezige toeschouwers voor het eerst een glimp opvangen van Feyenoords nieuwe aanwinst, die op het sportcomplex deel uitmaakte van een 21-koppige spelersgroep.

Voor Boulahrouz en zijn ploeggenoten begon op een regenachtig Varkenoord de training met een serie conditionele oefeningen met veel loopwerk. Later kwam ook de bal er aan te pas en hadden Rutten en zijn assistenten de leiding over diverse pass- en trapvormen. Joris Mathijsen nam hieraan geen deel. De verdediger is op de weg terug van een blessure en werkte op het naastliggende trainingsveld individueel aan zijn herstel.

Feyenoord werkt na een serie oefenwedstrijden tegen amateurverenigingen toe naar een nieuwe fase van de voorbereiding, die de ploeg verder moet klaarstomen voor de duels in de voorronde van de Champions League over twee weken. De selectie van Rutten reist morgen (woensdag) af het noorden van het land, voor een vriendschappelijke ontmoeting met FC Emmen. Komende zaterdag speelt Feyenoord in Limburg tegen Fortuna Sittard, waarna de oefencampagne op woensdag 23 juli wordt besloten met de openingswedstrijd tegen Real Sociedad in De Kuip.