Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
cover_mag_mrt

Botteghin: ‘Weet hoe mooi het is om de beker te winnen’

Dankzij de doeltreffende kopbal van Eric Botteghin tegen Roda JC Kerkrade staat Feyenoord donderdagavond (20.45 uur) in de halve finale van de KNVB beker tegen AZ. De Braziliaanse verdediger weet hoe het is om de prijs te winnen, want hij deed het vorig seizoen met FC Groningen. ‘Nog twee keer winnen in onze eigen Kuip en we hebben een prijs. Daar moeten we alles voor geven’, zegt Botteghin in de nieuwste editie van Feyenoord Magazine.

‘Cupfighter van Feyenoord’ staat er op de cover van het jongste Feyenoord Magazine, dat afgelopen weekend op de mat viel bij de leden van Het Legioen. Die term werd niet alleen gekozen vanwege de winnende goal van Botteghin in de kwartfinale, maar ook omdat de centrale verdediger als een van de weinigen in de huidige selectie weet hoe het is om de KNVB beker te winnen. Met FC Groningen versloeg hij vorig seizoen PEC Zwolle in de finale in De Kuip met 2-0.

De Braziliaan beseft het belang van de halve finale tegen AZ. ‘Soms is het resultaat heilig. Zoals tegen Roda, toen we met vijf verdedigers speelden. Ook in de halve finale tegen AZ telt maar één ding: dat we ons plaatsen voor de finale. Daar moeten we alles voor doen, samen met het publiek. Nog twee keer winnen in onze eigen Kuip en we hebben een tastbare prijs, plus rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. Daar moeten we alles voor geven, want ik weet uit eigen ervaring hoe mooi het is om die beker te winnen in een volle Kuip.’

Botteghin bewaart niet alleen dankzij de finale van vorig seizoen mooie herinneringen aan bekerduels in De Kuip. Zijn eerste kennismaking met het stadion was in 2008, toen hij als speler van PEC Zwolle (destijds een eerstedivisieclub) Feyenoord trof in de kwartfinale. ‘Dat was op dat moment de belangrijkste wedstrijd die ik ooit had gespeeld. Als 21-jarige jongen voor 50.000 man voetballen, tegen een team met spelers als Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst… Dat was ongelofelijk. We speelden goed, gingen met 1-1 de rust in en pas vlak voor tijd maakte Michael Mols de 2-1 voor Feyenoord. Toen al dacht ik: het zou mooi zijn als ik ooit bij deze club zou spelen. Stapje voor stapje – via Zwolle, NAC Breda en FC Groningen – is het me gelukt. De komende jaren wil ik hier een vaste waarde worden en zoveel mogelijk prijzen pakken. Te beginnen met de KNVB beker.’

Het volledige interview met Botteghin is te lezen in het maartnummer van Feyenoord Magazine. Het verhaal wordt aangekleed met een uitgebreide fotoreportage bij hem thuis met zijn vrouw en zoon, voor wie Botteghin op ‘Braziliaanse wijze’ juichte na zijn doelpunt tegen Roda JC. Wil jij ook elf keer per jaar Feyenoord Magazine ontvangen? Sluit je dan aan bij Het Legioen via www.hetlegioen.nl.