Fanshop
Fanshop
301ecc84c70f8536f44061195d468637_800_600

Boëtius kan zondag rentree maken in Nijmegen

Jean-Paul Boëtius kan aanstaande zondag zijn rentree maken voor Feyenoord in de uitwedstrijd tegen N.E.C.. De buitenspeler, die vijf maanden uit de roulatie was vanwege een knieblessure, is volledig hersteld van zijn kwetsuur en maakt deel uit van de wedstrijdselectie voor het duel in Nijmegen. ‘We zullen hem de komende weken rustig brengen’, vertelde trainer Ronald Koeman vrijdagmiddag.

Boëtius speelde op 14 april van dit jaar zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord, uit tegen RKC Waalwijk. De 19-jarige aanvaller kwam sindsdien niet meer in actie, vanwege een meniscusblessure. Hij miste hierdoor ook het afgelopen EK met Jong Oranje. Vorige week maakte Boëtius al zijn eerste speelminuten sinds zijn blessure, in een oefenduel met RKC.

Koeman is positief gestemd over de terugkeer van Boëtius. ‘Als ik hem zie trainen, denk ik: misschien moeten we hem al opstellen. Alleen moeten we niet vergeten dat hij er maanden uit is geweest, dus we zullen geen risico’s met hem nemen. We zullen nog even geduld met hem moeten hebben.’

Boëtius maakte vorig seizoen in de uitwedstrijd tegen N.E.C. twee doelpunten voor Feyenoord, dat toen met 0-3 wist te winnen in Nijmegen.