Fanshop
Fanshop
20140404_wedstrijdmagazine

Boëtius: ‘Ik word steeds rustiger voor de goal’

Jean-Paul Boëtius maakte in de afgelopen thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles al zijn negende doelpunt van dit seizoen. De buitenspeler heeft daarmee zijn productie ten opzichte van het afgelopen voetbaljaar al verdubbeld. Toch blijft hij op zoek naar meer doelpunten, vertelt hij in het Feyenoord Wedstrijdmagazine, dat aanstaande zondag rond het duel met RKC Waalwijk gratis verkrijgbaar is in De Kuip.

‘Het is geen toeval dat ik dit seizoen vaker scoor dan vorig seizoen’, zegt Boëtius. ‘Ik ben er dagelijks mee bezig om dit onderdeel van mijn spel te verbeteren, door te trainen op afwerken en samen met de trainers te kijken naar hoe ik positie moet kiezen voor de goal. In de wedstrijden heb ik er veel profijt van om daar bewust mee bezig te zijn. Ik denk dat ik vooral beter ben geworden qua afwerken, ik word steeds rustiger voor de goal. Uiteindelijk wordt scoren dan een soort vastigheid.  Met mijn doelpuntenaantal tot nu toe ben ik best tevreden, alleen had ik door vaker de rust te bewaren voor het doel nog wel drie of vier doelpunten meer kunnen maken.’

Lees het volledige interview met Boëtius aanstaande zondag in het gratis Feyenoord Wedstrijdmagazine. Hierin is verder onder meer plaats voor een uitgebreide voorbeschouwing op tegenstander RKC, de prognose van oud-doelman Rob van Dijk en een mini-poster van Erwin Mulder.