Fanshop
Fanshop
opening%20boardroom-5

Boardroom in De Kuip vernoemd naar Gerard Kerkum

Gerard Kerkum Boardroom. Dat is de naam die de bestuurskamer in De Kuip sinds donderdag draagt. Voor de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Willem II werd de Boardroom officieel geopend en kreeg de jarige Gerard Kerkum (85) te horen dat de ruimte naar hem vernoemd is. Onder het toeziend oog van onder andere zijn partner, kinderen en kleinkinderen onthulde de geëmotioneerde oud-aanvoerder en oud-voorzitter van Feyenoord de plaquette met daarop zijn beeltenis.

De Boardroom bevindt zich op de plek waar tot afgelopen zomer het Feyenoord Museum gevestigd was. In de ruimte worden rondom wedstrijden belangrijke sponsors en de besturen van Feyenoord en de tegenstander ontvangen. ‘De Boardroom is een ruimte met allure en een visitekaartje van de club. Zo’n ruimte vernoem je naar iemand die veel betekend heeft voor Feyenoord. Iemand die aanvoerder is geweest, prijzen heeft gewonnen en ook na zijn carrière in diverse functies van waarde is geweest’, zo zei algemeen directeur Eric Gudde donderdagavond in zijn speech.

‘Ik voel me vereerd’, sprak Kerkum nadat hij zijn eigen beeltenis had bekeken. ‘Het is een beetje onwerkelijk dat mij deze eer te beurt valt. Ik zag het ook absoluut niet aankomen. Veel van mijn voorgangers – waaronder Cor Kieboom, voor wie ik altijd veel respect heb gehad – hebben postuum een ruimte in De Kuip naar zich vernoemd gekregen. Dat ik dit bij leven mag meemaken, maakt me zeer trots’, aldus de clubicoon, die het even te kwaad kreeg toen hij zijn waardering uitsprak voor de aanwezigheid van zijn kinderen en kleinkinderen.

Kerkum speelde tussen 1950 en 1965 349 wedstrijden voor Feyenoord 1. Van 1982 tot 1989 diende hij de club als voorzitter. Op dit moment is Kerkum voorzitter van de Stichting Continuïteit Feyenoord. Ook is hij Lid van Verdienste van Feyenoord.