Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Bijlow beloond voor sterke start in 2020

Justin Bijlow is op bijzondere wijze beloond voor zijn prestaties in januari. De jonge doelman is door Het Legioen verkozen tot Speler van de Maand, een onderscheiding die nog maar een keer eerder (augustus 2018) in ontvangst mocht nemen.

Bijlow keepte half januari tegen sc Heerenveen zijn eerste officiële wedstrijd in een jaar tijd. Dat deed hij als nieuwe eerste doelman, nadat Kenneth Vermeer Feyenoord had verruild voor Los Angeles FC. Met de pas net 22-jarige doelman onder de lat won Feyenoord twee competitieduels en ging het door in de beker, met Bijlow als een van de uitblinkers in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

‘Ik had het niet verwacht,’ glimlachte Bijlow bij het horen van het mooie nieuws. De keeper is vereerd en dankbaar voor de steun van de supporters. ‘Ik ben er heel blij mee. Dit betekent dat ik het goed doe, maar tegelijkertijd blijf ik er nuchter onder. Ik moet het volhouden. De wedstrijden in januari zijn nu geweest en er komen snel weer nieuwe wedstrijden aan.’

Voor Bijlow is het de eerste keer dit seizoen dat hij de meeste stemmen heeft gekregen tijdens de maandelijkse verkiezing. Eerder dit seizoen ging de onderscheiding naar Berghuis en Sinisterra (drie keer).

Speler van het Seizoen
Legioen-leden krijgen iedere maand twaalf punten om te verdelen over drie Feyenoorders. De speler die over het hele seizoen de meeste punten heeft verzameld, kroont zich tot Speler van het Seizoen 2019-2020.