Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Bezoekersinformatie Feyenoord – AZ

Feyenoord speelt nog een thuiswedstrijd voor de interlandbreak. In de twaalfde speelronde van de Eredivisie komt AZ zondag op bezoek in De Kuip. Daar klinkt om 16:45 uur het eerste fluitsignaal. Kom jij ook naar De Kuip? In dit bericht lees je de belangrijkste informatie voor jouw bezoek aan het stadion. 

Tijdsloten voor toegangspoorten
De club vraagt supporters gespreid naar binnen te gaan. Om de toestroom te versoepelen en de wachtrij te verkorten, adviseren wij jou om je tussen 14:45 uur en 15:15 uur te melden bij de poort die staat vermeld op jouw ticket. De poorten van het stadion zijn vanaf 14:45 uur geopend, twee uur voor de aftrap. De loketten van Service & Tickets zijn al geopend vanaf 13:15 uur. Feyenoord adviseert alle supporters op de aangegeven tijd naar het stadion te komen om de toestroom te verbeteren en de wachtrij te verkorten.

Sophiawedstrijd
De wedstrijd Feyenoord - AZ staat in het teken van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Tijdens de zogeheten Sophiawedstrijd wordt gecollecteerd voor een speciaal centrum in het ziekenhuis en is een speciale robot aanwezig, waardoor een patiëntje in het ziekenhuis de wedstrijd op speciale wijze kan volgen.

Wie wil bijdragen aan het So Fit & Fun Centrum kan komende zondag een gift doen via een collectebus. Het is ook mogelijk om ‘SOPHIA’ te sms’en naar 4333. Tevens zijn door het hele stadion posters met QR-codes te zien, die verwijst naar de collectepagina. Daarnaast kunnen supporters zondag de Hartveter kopen in de fysieke Feyenoord Fanshop. Dit is een speciaal ontwikkelde veter, waar in het midden de vorm van een hartslag te zien is. De opbrengst hiervan komt ook ten goede aan het Sophia Kinderziekenhuis.

Coronatoegangsbewijs noodzakelijk
Voor het bezoeken van deze wedstrijd dien je naast een geldig wedstrijdticket ook in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs. Dit kan in de vorm van een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud, herstelbewijs (maximaal 6 maanden oud) of een vaccinatiebewijs (geldig vanaf veertien dagen na volledige vaccinatie). Deze kunnen worden aangemaakt via de CoronaCheckApp of coronacheck.nl. Supporters met een wedstrijdkaart kunnen via Testenvoortoegang een afspraak maken voor een (gratis) sneltest. Voor supporters onder de 13 jaar volstaat een wedstrijdticket om binnen te komen.

Houd je ticket, coronabewijs en ID gereed
Bij de poorten van het stadion wordt om drie zaken gevraagd: een wedstrijdkaart, een geldig ID-bewijs en een negatieve test, herstelbewijs of vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app of per mail. Let op: download voor vertrek al je QR-code en zet deze in de CoronaCheck-app en in het geval van een vaccinatiebewijs op ‘NL’. Zorg bovendien dat je de drie hierboven genoemde zaken gereed hebt bij de poort; dit versnelt de instroom.

Tassenbeleid
Wegens het aangescherpte tassenbeleid gelden er specifieke regels voor een bezoek aan het stadion. Alleen tassen van A4 formaat (30,0 cm x 21,0 cm x 10,0 cm) worden toegelaten. Tassen (of koffers of andere goederen) groter dan A4 zullen (op eigen risico) worden ingenomen. Na afloop van de wedstrijd is het mogelijk om de tas weer op te halen.

Rookvrij
Sinds 1 juli 2020 zijn alle stadions in de Nederlandse Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie rookvrij. Het is om die reden dus niet toegestaan te roken op de tribune, binnenring en trappen van De Kuip.

Vervoer
Feyenoord adviseert supporters indien mogelijk zoveel mogelijk met de fiets of scooter naar het stadion te komen. Reis je met het OV? Houd je dan ook daar aan de regels en richtlijnen. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Reis je met de trein? Op de wedstrijddag stoppen er treinen op Station Stadion. Plan je reis via ns.nl. Let op: vanwege ingelaste werkzaamheden zullen na afloop van de wedstrijd geen treinen vertrekken in de richting van Dordrecht. Reizigers richting Dordrecht worden verzocht gebruik te maken van stations Rotterdam Zuid of Rotterdam Lombardijen. De treinen richting Rotterdam Centraal rijden wel zoals gebruikelijk.

Parkeren
Kom je met de auto? Bereid je reis dan goed voor en reserveer (wanneer mogelijk) een parkeerplek rondom De Kuip. Als alternatief is extra gratis parkeercapaciteit beschikbaar bij P+R Beverwaard. Vanaf hier ben je met de tramlijn 12 in iets meer dan 10 minuten bij De Kuip.

Seizoenkaart is geldig
Jouw seizoenkaart is deze wedstrijd geldig. Losse kaartkopers hebben toegang via het gekochte wedstrijdticket. Je kunt jouw ticket downloaden via jouw account in de Ticketshop.

Tot zondag
Feyenoord gaat ervan uit dat iedereen de club en het team positief ondersteunt, rekent wat betreft bovenstaande punten op ieders medewerking en hoopt op een mooie thuiswedstrijd. Tot zondag!