Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_0335

Bezoekersinformatie bekerfinale 2018

De Kuip is zondag decor van de honderdste editie van de KNVB Bekerfinale. AZ en Feyenoord strijden vanaf 18:00 uur om de gouden ‘dennenappel’ en beide teams worden hierbij gesteund door duizenden supporters. In dit bericht lees je de belangrijkste reis- en bezoekersinformatie voor de ruim 17.000 seizoenkaarthouders van Feyenoord die een kaartje hebben voor de bekerfinale.

Kom op tijd naar De Kuip
De bekerfinale betekent grote drukte rondom De Kuip. Feyenoord adviseert daarom alle bezoekers om bijtijds naar het stadion te komen, zodat je geen minuut mist van de wedstrijd. Houd er rekening mee dat er in de uren voor de finale grote clusters bussen zullen arriveren bij De Kuip. Dit kan leiden tot extra vertragingen in het verkeer rondom het stadion.

Stadionpoorten vanaf 16:00 uur geopend
De stadionpoorten zijn zondag vanaf 16:00 uur geopend. Op je toegangskaart staat vermeld door welke poort je naar binnen kan. Bij het betreden van het stadion vindt bij de toegangspoorten een (strenge) fouillering plaats. Houd hier rekening mee en kom op tijd naar De Kuip.

Fanzone
Achter de Gerard Meijer-tribune (noordzijde/gele sector) is een speciale fanzone voor Feyenoord-supporters met onder meer diverse DJ’s en ander vermaak. Ook supporters die via Feyenoord een kaartje hebben op een van de andere tribunes, kunnen de fanzone vanaf 16:00 uur op vertoon van hun toegangskaartje bezoeken.

Catering
In De Kuip worden zondag speciale KNVB Bekerfinalemunten gebruikt. Deze kun je in het stadion op diverse punten aanschaffen (PIN en contant). Een munt kost € 2,80. Na de wedstrijd kunnen ongebruikte munten weer worden ingeleverd. De reguliere Feyenoord-munten zijn bij deze wedstrijd ook geldig. Er wordt koffie, thee, frisdrank en bier geschonken.

Plattegrond
Download hier een plattegrond die bij de bekerfinale van toepassing is rondom De Kuip.

Rookvrij
De Kuip is zondag tijdens de bekerfinale een rookvrij stadion. Dit houdt in dat op alle vakken van het stadion roken niet toegestaan is.

Reis met het openbaar vervoer naar De Kuip
Feyenoord-supporters kunnen net als bij reguliere thuiswedstrijden drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van je wedstrijdkaart voor de bekerfinale, in alle RET tram- en buslijnen. Supporters kunnen ook gebruik maken van tramlijn 12, die extra wordt ingezet van en naar De Kuip. Houd er rekening mee dat metrohalte Stadhuis op zondag om 18.00 uur wordt gesloten.

Parkeren
In de directe omgeving van De Kuip is zondag geen parkeergelegenheid beschikbaar. Houd hier rekening mee. Heb je een parkeerkaart voor P1 t/m P8 en/of wil je meer weten over parkeren bij de bekerfinale? Kijk dan hier voor meer informatie.

Volg #azfey op social media
Wil je als eerste het laatste nieuws lezen over de bekerfinale of wil je extra in de stemming komen voor de wedstrijd? Volg alles rondom het duel in De Kuip op social media (hashtag #azfey en #TOTOKNVBBeker), via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook, en Instagram óf via de nieuwe Feyenoord App, waar je met het liveblog dé verzamelspot vindt van alle berichtgeving over de bekerfinale.

Feyenoord Fanshops
Voor het betreden van het stadion ben je van harte welkom in de Feyenoord Fanhop. De clubwinkel bij het Topsportcentrum bij De Kuip is geopend en je kan er terecht voor een groot aantal clubartikelen, zoals onder meer de alle speciale bekerfinale items. Check ook www.feyenoordfanshop.nl.

Steun Feyenoord positief; samen naar 13de bekerwinst!
Feyenoord hoopt zondag op een geweldige bekeravond en rekent hierbij op de positieve steun van het legioen. De club verzoekt alle bezoekers dan ook zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren.

Vuurwerk verboden
Feyenoord doet een dringend beroep op alle supporters om geen vuurwerk (zoals fakkels, rookpotten en knalvuurwerk) af te steken in De Kuip. Deze week nog ontving Feyenoord weer een boete voor het afsteken van vuurwerk door supporters bij de vorige bekerwedstrijd dit seizoen. Feyenoord hanteert vanwege alle boetes en vooral wegens de dreiging straks wedstrijden voor (deels) lege tribunes te moeten afwerken een strak beleid. Voorkom schade aan je medesupporters, je club en/of het stadion en neem niet het risico van een langlopend stadionverbod!

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prettige reis en een mooie avond in De Kuip toe!