Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Kom vanavond op tijd naar De Kuip

Het is bijna zo ver: de clash tussen Feyenoord en Ajax om een plek in de bekerfinale. De Klassieker in het bekertoernooi wordt woensdagavond om 20:45 uur gespeeld in een stijf uitverkochte Kuip. Ben jij er ook bij? In dit bericht lees je alles over je reis naar en de toegang tot het stadion.

Mis geen minuut van de halve finale
Een klassieke clash in De Kuip, daar wil je geen minuut van missen. De halve finale is volledig uitverkocht en bijna 50.000 Feyenoorders zijn vanavond van de partij. Kom vanavond dus op tijd naar het stadion, zodat je (ruim) voor de aftrap binnen bent en het team de volledige wedstrijd kan ondersteunen.

Poorten om 19:15 uur open, Olympiazijde 18:15 uur
De toegangspoorten van De Kuip zijn vanaf 19:15 uur geopend (anderhalf uur voor de aftrap). De poorten aan de Olympiazijde gaan nog een uur eerder open. Hier kun je vanaf 18:15 uur voor eten en drinken terecht bij De Vereeniging.

Openbaar vervoer (RET)
Feyenoord adviseert bezoekers van thuiswedstrijden zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. De Kuip is met de tram uitstekend bereikbaar. Zoals altijd rijdt tramlijn 12 van de RET tussen Rotterdam Centraal en De Kuip. Houd door de afsluiting van de Coolsingel wel rekening met een langere reistijd. De trams rijden ook vanaf P+R Beverwaard, waar je gratis je auto kunt parkeren. Reizen met bus en tram van de RET is drie uur voor en twee uur na de wedstrijd gratis. Meer informatie: www.ret.nl.

NS
De NS zet voor en na de wedstrijd pendeltreinen in vanaf zowel Dordrecht Centraal als Rotterdam Centraal naar station Rotterdam Stadion. Ben jij van plan met de trein naar De Kuip te reizen? Hou dan www.ns.nl in de gaten voor het meest actuele reisadvies en/of eventuele vertragingen.

Bewaakte fietsenstalling
Omdat steeds meer mensen met de fiets naar De Kuip komen, worden met ingang van dit seizoen voorzieningen om fietsen op een veilige en manier te parkeren opgezet en steeds verder uitgebreid. Woensdag kunnen bezoekers aan de noordzijde van het Maasgebouw hun fiets voor één euro (brommers/scooters 2 euro) veilig parkeren.

Auto
Kom je met de auto naar Feyenoord? Houd in dat geval rekening met drukte in en rondom Rotterdam en een schaarste aan parkeerplaatsen. Bezoekers zonder parkeerkaart adviseren we om gebruiken te maken van P+R Beverwaard en van daaruit met de tram verder te reizen.

Bereikbaarheid De Kuip
Alle informatie over de bereikbaarheid van De Kuip vind je hier.

Gewijzigde verkeerssituatie De Veranda
De wijzigingen in de verkeerscirculatie die het begin van het seizoen zijn doorgevoerd in het Veranda-gebied zijn nog altijd van kracht. Concreet betekent dit dat de routes van en naar de verschillende gebieden zijn gewijzigd. Het advies is om de borden te volgen. Ook na de wedstrijd zijn andere maatregelen genomen, waardoor je wellicht een andere route moet rijden dan je gewend bent. Samen met de gemeente en politie zorgen we er zo voor dat iedereen na de wedstrijd zo vlot mogelijk door kan rijden.

Wegwerkzaamheden en – afsluitingen
De Maastunnel is in zuidelijke rijrichting afgesloten. Werkzaamheden aan de Coolsingel zorgen ervoor dat deze straat juist in noordelijke richting is afgesloten.

adidas super sale in de Feyenoord Fanshops
Voor de wedstrijd ben je van harte welkom in de Feyenoord Fanshops. De clubwinkels in Rotterdam en rondom het stadion zijn uiteraard geopend. Je kan nu profiteren van de adidas super sale, met hoge kortingen op de gehele adidas wedstrijd- en trainingscollectie. Online shoppen kan ook: www.feyenoordfanshop.nl.

Ben jij nog niet in het bezit van een Feyenoord-sjaal? Loop dan voor de wedstrijd nog even langs in een van onze Feyenoord Fanshops. Ze zijn nu voor slechts €10,- verkrijgbaar!

De bekerkraker op social media
Wil je als eerste het laatste nieuws lezen over de Klassieker en wil je extra in de stemming komen voor de wedstrijd? Volg alles rondom het duel in De Kuip op social media (hashtag #feyaja), via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook, YouTube en Instagram óf via het liveblog in de Feyenoord App. Dankzij de handige pushmeldingen (met goaltune) weet je als eerste wanneer er wordt gescoord!

Houd trappen en vluchtwegen vrij
Om veiligheidsredenen dienen de trappen op en de op- en uitgangen van en naar de vakken in het stadion vrij te zijn. Veiligheids- en servicemedewerkers van Feyenoord zullen mensen die zich op dergelijke locaties bevinden verzoeken om deze te verlaten. Je bent verplicht om hier gehoor aan te geven.

Extra maatregelen tegen vuurwerk
Ondanks het mooie affiche maakt Feyenoord zich ernstig zorgen over de mogelijke consequenties wanneer er bij deze wedstrijd opnieuw sprake zou zijn van vuurwerk. Omdat de noodkreten van de club richting afstekers van vuurwerk niet aan lijken te komen, is Feyenoord dan ook genoodzaakt om extra maatregelen te nemen bij De Klassieker van woensdagavond. Meer hierover lees je hier.

Feyenoord wenst alle supporters een prettige reis en een onvergetelijke bekeravond in De Kuip!

  • #feyaja