Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Bezoekersinformatie laatste thuiswedstrijd 2018-2019

Feyenoord speelt zondag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2018-2019. Na afloop van het duel met ADO Den Haag (aftrap 14:30 uur) wordt afscheid genomen van clubiconen Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie. Kom je ook naar het stadion? In dit bericht lees je alles over je reis naar en de toegang tot het stadion.

Mis niks van het afscheid
Na afloop van Feyenoord – ADO Den Haag is er speciaal voor Van Bronckhorst en Van Persie een programma samengesteld op het veld, met onder meer diverse optredens. Dat alles bij elkaar zal ongeveer een uur duren. Feyenoord vraagt alle supporters om op hun plek te blijven zitten, om de twee clubiconen zo het afscheid te geven dat zij verdienen.

Treinen na afloop
De NS zet voor en na de wedstrijd pendeltreinen in vanaf zowel Dordrecht Centraal als Rotterdam Centraal naar station Rotterdam Stadion. Deze pendelregeling start om 16:20 uur en eindigt om 17:06 uur. Vanwege het programma na afloop zullen reguliere treinen extra stops maken op Rotterdam Stadion. De laatste trein naar Dordrecht vertrekt om 18:05 uur en naar Rotterdam Centraal om 18:18 uur. Het station Rotterdam Stadion wordt daarom rond 18:00 uur gesloten.

Ben jij van plan met de trein naar De Kuip te reizen? Hou dan www.ns.nl in de gaten voor het meest actuele reisadvies en/of eventuele vertragingen.

Toegangspoorten
De toegangspoorten van De Kuip zijn zondag vanaf 13:00 uur geopend (anderhalf uur voor de aftrap). De poorten aan de Olympiazijde gaan nog een uur eerder open. Hier kun je vanaf 12:00 uur voor eten en drinken terecht bij De Vereeniging.

Openbaar vervoer (RET)
Feyenoord adviseert bezoekers van thuiswedstrijden zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. De Kuip is met de tram uitstekend bereikbaar. Zoals altijd rijdt tramlijn 12 van de RET tussen Rotterdam Centraal en De Kuip. Deze trams rijden ook vanaf P+R Beverwaard, waar je gratis je auto kunt parkeren. Reizen met bus en tram van de RET is drie uur voor en twee uur na de wedstrijd gratis. De RET zal rekening houden met de activiteiten na afloop van het duel met ADO rondom het afscheid van Van Bronckhorst en Van Persie.

Meer informatie: www.ret.nl.

Bewaakte fietsenstalling
Omdat steeds meer mensen met de fiets naar De Kuip komen, worden met ingang van dit seizoen voorzieningen om fietsen op een veilige en manier te parkeren opgezet en steeds verder uitgebreid. Zondag kunnen bezoekers aan de noordzijde van het Maasgebouw hun fiets voor één euro (brommers/scooters 2 euro) veilig parkeren.

Auto
Kom je met de auto naar Feyenoord? Houd in dat geval rekening met drukte in en rondom Rotterdam en een schaarste aan parkeerplaatsen. Bezoekers zonder parkeerkaart adviseren we om gebruiken te maken van P+R Beverwaard en van daaruit met de tram verder te reizen. Wil je toch zeker zijn van een parkeerplek? Reserveer deze hier.

Bereikbaarheid De Kuip
Alle informatie over de bereikbaarheid van De Kuip vind je op https://bereikbaarheid.feyenoord.nl.

Gewijzigde verkeerssituatie De Veranda
De wijzigingen in de verkeerscirculatie die het begin van het seizoen zijn doorgevoerd in het Veranda-gebied zijn nog altijd van kracht. Concreet betekent dit dat de routes van en naar de verschillende gebieden zijn gewijzigd. Het advies is om de borden te volgen. Ook na de wedstrijd zijn andere maatregelen genomen, waardoor je wellicht een andere route moet rijden dan je gewend bent. Samen met de gemeente en politie zorgen we er zo voor dat iedereen na de wedstrijd zo vlot mogelijk door kan rijden.

Wegwerkzaamheden en – afsluitingen
De Maastunnel is in zuidelijke rijrichting afgesloten. Werkzaamheden aan de Coolsingel zorgen ervoor dat deze straat juist in noordelijke richting is afgesloten.

RVP-badge en #GioBedankt-shirt
Voor de wedstrijd ben je van harte welkom in de Feyenoord Fanshops. In de clubwinkels in Rotterdam en rondom het stadion vind je de speciale RVP-badge én een #GioBedankt-shirt. Beide producten zijn in beperkte oplage verkrijgbaar, dus wees snel, want op=op! De RVP-badge is ook online te bestellen in combinatie met het thuisshirt, dat nu met 45% korting verkrijgbaar is. Het shirt voor Giovanni van Bronckhorst is alleen in de fysieke shops verkrijgbaar. 

Feyenoord – ADO Den Haag op social media
Wil je als eerste het laatste nieuws lezen over Feyenoord – ADO Den Haag en wil je extra in de stemming komen voor deze laatste thuiswedstrijd? Volg alles rondom het duel in De Kuip op social media (hashtags #feyado, #GioBedankt en #RVPLegend), via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook, YouTube en Instagram óf via het liveblog in de Feyenoord App. Dankzij de handige pushmeldingen (met goaltune) weet je als eerste wanneer er wordt gescoord!

Houd trappen en vluchtwegen vrij
Om veiligheidsredenen dienen de trappen op en de op- en uitgangen van en naar de vakken in het stadion vrij te zijn. Veiligheids- en servicemedewerkers van Feyenoord zullen mensen die zich op dergelijke locaties bevinden verzoeken om deze te verlaten. Je bent verplicht om hier gehoor aan te geven.

Vuurwerk verboden
Het is bij voetbalwedstrijden ten strengste verboden om vuurwerk, fakkels of rookbommen af te steken. Het brengt (gezondheids-)risico’s voor jezelf en je directe omgeving met zich mee. Feyenoord verzoekt alle bezoekers dan ook zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren en geen vuurwerk en/of fakkels af te steken. Breng jezelf, je medesupporters en de club geen onnodige schade toe!

Feyenoord wenst alle supporters een prettige en veilige reis en een mooie middag in De Kuip!

  • #feyado
  • #RVPLegend
  • #GioBedankt