Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
OssoLiggend

Berghuis opnieuw verkozen tot Legioen Speler van de Maand

Steven Berghuis is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot Legioen Speler van de Maand. Feyenoords topscorer kreeg voor zijn prestaties in de maand oktober de meeste stemmen van Het Legioen. Met 29% bleef Berghuis zijn ploeggenoten Sam Larsson (21%) en Nicolai Jørgensen (13%) voor.

De maand oktober begon goed voor Feyenoord en Berghuis. Mede dankzij twee goals van de aanvaller won Feyenoord met 0-4 van AZ. De resultaten in de rest van de maand vielen tegen, ondanks goals van Berghuis tegen Shakhtar Donetsk (1-2) en Roda JC Kerkrade (1-1).

Gemengde gevoelens
De buitenspeler nam de bijbehorende award vrijdagmiddag dan ook met gemengde gevoelens in ontvangst. ‘Het blijft altijd mooi om iets te winnen en waardering te krijgen van de supporters’, begon hij. ‘Maar ik ben een teamspeler en win deze prijs het liefst wanneer het met Feyenoord ook lekker gaat. De maand oktober begon leuk, maar daarna was het niet goed genoeg. We hebben te weinig punten gepakt. Daarom hebben we morgen tegen VVV-Venlo wat goed te maken, het is belangrijk om weer te gaan winnen.’

Gesigneerde shirts
Leden van Het Legioen kunnen maandelijks hun ‘Speler van de Maand’ kiezen. Zij kunnen elke maand twaalf Legioenpunten verdelen onder hun drie favoriete Feyenoord-spelers. De speler die de meeste Legioen-punten krijgt toebedeeld, ontvangt de prijs ‘Legioen Speler van de Maand’. Onder alle Legioen-leden die hebben gestemd, worden drie gesigneerde shirts van de Speler van de Maand verloot.

Legioen Speler van het Seizoen
De opgetelde punten wijzen aan het eind van het seizoen uit welke Feyenoorder zich ‘Legioen Speler van het Seizoen’ mag noemen. Hij ontvangt de bijbehorende prijs uit handen van een lid van Het Legioen. Meer informatie over de ‘Speler van de Maand’ verkiezing vind je hier.