Fanshop
Fanshop
Groningen-Feyenoord-21

Berghuis, Karsdorp en Kongolo in voorselectie Oranje

Bondscoach Danny Blind heeft drie Feyenoorders opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Steven Berghuis, Rick Karsdorp en Terence Kongolo maken kans om geselecteerd te worden voor de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland (vrijdag 7 oktober) en Frankrijk (maandag 10 oktober).

De voorselectie bestaat in totaal uit dertig spelers. De definitieve selectie wordt op vrijdag 30 september bekendgemaakt. Van de drie Feyenoorders maakte alleen Berghuis deel uit van Oranje tijdens de laatste interlandperiode. Karsdorp en Kongolo werden geselecteerd voor Jong Oranje, maar meldden zich af. 

De interland tegen Wit-Rusland wordt gespeeld in De Kuip. Feyenoord-supporters kunnen met korting deze wedstrijd bezoeken. Meer informatie over die kortingsactie vind je hier. Het duel met Frankrijk vindt plaats in Amsterdam. Beide wedstrijden beginnen om 20:45 uur.

Lucas Woudenberg en Tonny Vilhena behoren tot de voorselectie van Jong Oranje. Dat team speelt EK-kwalificatieduels met Turkije (thuis, donderdag 6 oktober) en Cyprus (uit, dinsdag 11 oktober). Ook deze definitieve selectie wordt op vrijdag 30 september bekendgemaakt. 

Karim El Ahmadi mag hopen op een uitverkiezing voor het nationale team van Marokko. De middenvelder behoort tot de voorselectie voor het WK-kwalificatieduel met Gabon en de oefeninterland tegen Canada.