lodewijks-2

Beloften onderuit in oefenduel

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdag een oefenduel met Jong Excelsior verloren. De koploper van de Beloftencompetitie Divisie B ging op Woudestein met 3-1 onderuit. Bij rust leidde de ploeg van coaches Patrick Lodewijks en Pierre van Hooijdonk nog met 0-1, door een treffer van Mitchell Te Vrede. In het oefenduel kregen ook vier A-junioren van Feyenoord Academy speeltijd.

Hoewel Jong Feyenoord/Excelsior voor rust nauwelijks kansen creëerde, ging de ploeg toch met een voorsprong de rust in. Vier minuten voor het einde van de eerste helft kopte Te Vrede, die in het laatste competitieduel met Roda JC nog een hattrick voor zijn rekening nam, bij de eerste paal een voorzet van Samuel Armenteros tussen de palen: 0-1.

De thuisploeg joeg direct na rust nadrukkelijk op de gelijkmaker, die enkele malen op knappe wijze werd voorkomen door Kostas Lamprou. De doelman was echter kansloos op een inzet van Rangolo Janga, die na ruim een uur spelen die bal uit een scrimmage voor zijn voeten kreeg en van een meter of acht geen seconde aarzelde: 1-1. Enkele minuten was het opnieuw raak, toen Daan Blij de bal van buiten het strafschopgebied op fraaie wijze in de verre kruising krulde.

Zodoende werd de voorsprong van Jong Feyenoord/Excelsior, dat vanaf de zestigste minuut met Ryan Korporaal, Jesse Driebergen en invallers Junior Albertus en Gilberto da Silva vier A-junioren binnen de lijnen had staan, in een tijdsbestek van enkele minuten omgebogen in een achterstand. Hoewel er nog ruim twintig minuten te spelen waren, waren de bezoekers, niet bij machte om zich terug te knokken in de wedstrijd. In plaats daarvan sloegen de beloften van Excelsior in de laatste minuten van de officiële speeltijd opnieuw toe. Carlo de Reuver tikte de bal in twee instanties langs Lamprou en zette daarmee de eindstand op het scorebord: 3-1.

Jong Excelsior – Jong Feyenoord/Excelsior 3-1
41’ 0-1 Te Vrede