patrick%20lodewijks

Beloften met tien man langs Jong NAC

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond drie punten gepakt in de uitwedstrijd tegen Jong NAC. Hoewel de ploeg van Patrick Lodewijks tegen het eind van de helft met tien man kwam te staan vanwege een rode kaart voor Wesley Verhoek, verdedigden de beloften in het vervolg van het duel met succes een 0-1 voorsprong. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Matthew Steenvoorden.

Steenvoorden kopte halverwege de eerste helft raak uit een hoekschop van Anass Achahbar. De voorsprong van Jong Feyenoord/Excelsior deed recht aan de verhoudingen op het veld. De beloften waren in balbezit – mede vanwege het lastige kunstgrasveld - weliswaar niet altijd even secuur, maar gaven nauwelijks een kans weg.

Daar veranderde weinig aan toen een overtreding van Wesley Verhoek krap tien minuten voor rust zwaar bestraft werd door de scheidsrechter met een rode kaart. Ook met een man minder bleef Jong Feyenoord/Excelsior prima op de been.

Het laatste half uur van de wedstrijd was het in Breda weer tien tegen tien, doordat ook de thuisploeg een rode kaart moest incasseren. ‘Je hoopt dat er met tien tegen tien wat meer rust in het spel zou komen bij ons, maar dat was niet echt het geval’, zo vertelde Lodewijks na afloop. Desondanks kreeg  Jong Feyenoord/Excelsior in die fase de beste kansen, maar onder meer de paal stond een doelpunt in de weg.

Vanwege het drukke programma van Feyenoord 1 heeft Lodewijks de komende periode minder spelers van de eerste selectie tot zijn beschikking dan in de voorgaande duels. ‘Wij moeten natuurlijk rekening houden met de wedstrijden die het eerste elftal speelt’, besloot Lodewijks. ‘Gelukkig hebben wij een prima back-up met spelers van Excelsior, die het vandaag prima hebben gedaan.’

Jong NAC Breda - Jong Feyenoord/Excelsior 0-1
19’ 0-1 Steenvoorden

Geel: Kuipers (Jong Feyenoord/Excelsior), Gasser (Jong NAC Breda)

Rood: Verhoek (41’, Jong Feyenoord/Excelsior), Suk (62’ Jong NAC Breda)

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Coutinho; Bovenberg, Steenvoorden, Kuipers, Woudenberg; Varela, Dammers, Blij (68’ De Vos); Verhoek, Maletic (59’ Van der Pijl) en Achahbar.