7a99cdfbbffb5028f9ef76f04afcbd4d_660_300_crop

Beloften besluiten 2013 met gelijkspel

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandag de laatste competitiewedstrijd van 2013 met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht. Op Varkenoord zette John Goossens zijn ploeg na ruim een half uur spelen op voorsprong via een fraaie vrije trap. De bezoekers kwamen in de tweede helft gelukkig op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van invaller Jeff Hardeveld.

Dat de strijd zich tot aan de rust vooral afspeelde op het middenveld, zei veel over het spelniveau in de eerste helft. Beide ploegen probeerden in balbezit het tempo hoog te houden, maar waren te slordig in de passing om tot een degelijke opbouw te komen. Zodoende ging het spel snel op en neer, zonder dat dit leidde tot grote kansen voor een van beide doelen.

Dat Jong Feyenoord/Excelsior desondanks met een voorsprong de rust in ging, was te danken aan John Goossens. Hij krulde na ruim een half uur spelen een vrije trap van net buiten het zestienmetergebied over de muur en achter doelman Jeroen Verhoeven.

Jong FC Utrecht stelde daar in de eerste helft slechts één goede mogelijkheid tegenover. De ploeg kreeg na twintig minuten spelen een opgelegde kans, nadat Goossens balverlies had geleden. Romano van der Stoep mocht daarop vrij binnen schieten, maar vond de prima uitkomende Ronald Graafland op zijn weg. Voor Graafland was dat direct zijn laatste redding in de wedstrijd, want niet veel later moest hij zich laten vervangen omdat hij niet volledig fit meer was.

Na rust was het voetbal van Jong Feyenoord/Excelsior bij vlagen wat beter verzorgd en kregen de toeschouwers op een koud Varkenoord verschillende goede aanvallen te zien. Het ontbrak daarbij alleen aan een geslaagde afwerking. Zo had Te Vrede de bal na een uur spelen voor het inkoppen uit een voorzet vanaf rechts van Sleegers, maar zijn poging eindigde naast het doel. Een kwartier later kreeg Sleegers zelf een opgelegde mogelijkheid, maar hij schoot na een prima voorzet over de deklat.

Tegen die tijd waren de bezoekers al via een hoekschop op gelukkige wijze op gelijke hoogte gekomen met Jong Feyenoord/Excelsior. De bal reikte daarbij tot de tweede paal, waar die via het bovenbeen van de ongelukkige invaller Jeff Hardeveld in het doel caramboleerde.

Jong FC Utrecht kwam in het laatste half uur via een vrije trap die op de lat eindigde nog het dichtst bij de winnende treffer, maar gezien de verhoudingen op het veld was de 1-1 stand die na negentig minuten op het scorebord stond op zijn plaats.

Jong Feyenoord/Excelsior hervat de competitie op maandag 20 januari 2014 met een uitwedstrijd tegen Jong Roda JC Kerkrade.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong FC Utrecht 1-1
35’ 1-0 Goossens
64’ 1-1 Hardeveld (e.d.)

Scheidsrechter: Oostrom

Geel: Hardeveld (Jong Feyenoord/Excelsior)