Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
sfeer%20actie-1

Belangrijke reisinformatie Feyenoord – FC Utrecht

Feyenoord speelt aankomende zondag om 14.30 uur tegen FC Utrecht. De club licht haar supporters graag in met enkele belangrijke wijzigingen met betrekking tot het reizen met het openbaar vervoer, aanstaande zondag 24 augustus in de richting van De Kuip. Lees hieronder alle belangrijke reisinformatie.

NS
In verband met werkzaamheden op het traject tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht rijden er op 24 augustus voor de wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht, minder treinen van en naar het stadion. Een beperkt aantal treinen maakt een extra stop op Rotterdam Stadion. Houdt daarom rekening met vollere treinen.

De vertrektijden van de treinen zijn kort van te voren te checken op www.ns.nl of raadpleeg de affiches op de NS stations rond De Kuip.

Vervoerbewijs
Vanaf 9 juli checken alle treinreizigers in en uit met een OV-chipkaart. Heeft u een NS-abonnement? Dan kunt u die ook als OV-Chipkaart in de trein gebruiken. Maak dan wel eerst uw kaart geschikt voor reizen op saldo en laad voldoende saldo op uw chipkaart. Kijk op www.ns.nl/OV-Chipkaart voor meer informatie.

Reist u niet zo vaak? Dan kunt u ook een eenmalige chipkaart kopen bij de kaartautomaat of balie. Wilt u niet in de rij staan bij de kaartautomaat of balie? Koop dan van tevoren uw treinkaartje. U kunt namelijk ook reizen op een E-ticket. U regelt dit gemakkelijk en snel via www.ns.nl/eticket.

Aangepaste dienstregeling RET
Supporters die zondag de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Utrecht bezoeken, kunnen zowel tijdens de heen- als de terugweg op vertoon van een wedstrijd- of seizoenkaart met de metro reizen tussen Rotterdam Centraal en Wilhelminaplein. De RET biedt deze mogelijkheid omdat de tram niet over de Erasmusbrug rijdt vanwege werkzaamheden. Tussen Wilhelminaplein en De Kuip kunnen supporters verder reizen met lijn 12 of 23.

Op vertoon van een wedstrijd- of seizoenskaart krijgen supporters van RET- medewerkers een servicekaart op de stations Rotterdam Centraal, Stadhuis, Beurs, Leuvehaven en Wilhelminaplein. Daarmee kunnen zij in- en uitchecken en gebruik maken van de metro.

In verband met werkzaamheden rijdt metrolijn D niet verder dan metrostation Slinge. Het advies is om met de metrolijnen D en E naar metrostation Beurs te rijden en daar over te stappen op de metrolijnen B en C om richting Hoogvliet en Spijkenisse te reizen.

Tram
Voor supporters die zondag (deels) per tram reizen, is het zinvol te weten dat Lijn 12 niet de volledige route rijdt in verband met de afsluiting van de Erasmusbrug voor tramverkeer. Dit houdt in dat de tram vanaf 12.00 uur de route P&R Beverwaard tot aan het Wilheminaplein en v.v. rijdt. Na afloop van de wedstrijd rijdt de tram vanaf De Kuip zowel in de richting Wilhelminaplein alsmede P&R Beverwaard .

Na afloop van de wedstrijd worden alle reizigers bij het Wilheminaplein verzocht om lijn 12 te verlaten. Op vertoon van een wedstrijdkaart en/of seizoenkaart kun je bij medewerkers van de RET die bij de poortjes staan een servicekaartje krijgen.

Parkeren Beverwaard
Bezoekers die per auto naar De Kuip reizen, kunnen hun auto ook parkeren op P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Vanaf dit parkeerterrein kun je op vertoon van je dag- of seizoenkaart van en naar De Kuip reizen via Tramlijn 12 of 23.