Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_3582

Belangrijke informatie bezoekers benefietwedstrijd

De Kuip is donderdagavond toneel van een bijzondere stadsderby tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam. De opbrengst van deze ‘Benefietwedstrijd voor het leven’ (aanvang 20:00 uur) komt volledig ten goede aan de Hartstichting. Kom jij donderdag ook naar het stadion? Hieronder lees je de belangrijkste (reis)informatie voor bezoekers.

Kom op tijd naar het stadion!   
Feyenoord verwacht voor het duel met de club uit Rotterdam-West grote drukte in en rondom De Kuip. Houd daarom rekening met extra reistijd en vertrek op tijd, zodat je geen minuut mist van de wedstrijd. De poorten van het stadion gaan om 18:30 uur open (anderhalf uur voor de wedstrijd).

Kaarten voor de Benefietwedstrijd
Voor de ontmoeting tussen Feyenoord en Sparta in De Kuip zijn nog kaarten te koop, voor slechts tien euro per stuk. Door een kaartje te kopen ben je live getuige van de Rotterdamse derby én steun je de Hartstichting. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.feyenoord.nl/ticketshop.

Toon je hart!
De Hartstichting heeft in de aanloop naar de ‘Benefietwedstrijd voor het leven’ een donatieactie opgestart. Steun jij de Hartstichting? Sms HART naar 4333 en doneer zo € 3,- aan het goede doel waarvoor Feyenoord en Sparta donderdag spelen. Hoofdsponsor Opel stelt bovendien een seizoenkaart voor het leven beschikbaar onder alle deelnemers aan deze SMS-actie.

Opbrengst Benefietwedstrijd
De opbrengst van de ‘Benefietwedstrijd voor het leven’ wordt door de Hartstichting gebruikt voor buitenkasten voor AED’s: draagbare apparaten die het hartritme weer kunnen herstellen bij een hartstilstand. De buitenkasten komen op straat te hangen, zodat mensen met een hartstilstand te allen tijde geholpen kunnen worden.

Kameraadjeswedstrijd
Feyenoord – Sparta is behalve de ‘Benefietwedstrijd voor het leven’ ook een Kameraadjeswedstrijd. Dit betekent dat het vriendschappelijke duel ook wordt bijgewoond door een groot aantal leden van Feyenoords officiële Juniorclub Kameraadjes.

Avondspits
Bezoekers die per auto afreizen naar De Kuip, dienen rekening te houden met de avondspits. Op de Nederlandse (snel)wegen, de Ring Rotterdam, in en rondom het centrum van de stad en bij De Kuip zelf kan daardoor extra drukte ontstaan. Houd daarom rekening met extra reistijd. Kijk voor eventuele wegwerkzaamheden en actuele verkeersinformatie op www.vanAnaarbeter.nl.

RET
Feyenoord-supporters kunnen drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen.

Pendeltreinen
De NS zet donderdag zowel voor als na de wedstrijd Feyenoord – Sparta speciale pendeltreinen in tussen station Rotterdam Centraal en station Rotterdam Stadion. Ook maken treinen vanuit Dordrecht een extra stop op Rotterdam Stadion.

Parkeren Beverwaard
Bezoekers die per auto naar De Kuip reizen, kunnen hun auto ook parkeren op P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Vanaf dit parkeerterrein kun je op vertoon van je seizoen- of wedstrijdkaart gratis van en naar De Kuip reizen via Tramlijn 12 of 23. Via www.vanAnaarBeter.nl kun je voorafgaand aan je reis bekijken waar in Nederland wegwerkzaamheden zijn.

Verscherpt toezicht
Hoewel er geen concrete aanleiding voor is, is er rondom het duel met Sparta sprake van verscherpt toezicht in en rondom het stadion. Dit was bij de vorige thuiswedstrijden eveneens het geval.

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prettige reis en een succesvolle voetbalavond toe!