Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Voorronde_EL_website

Bekerwinnaar Feyenoord plaatst zich voor Europa League

Feyenoord is door de winst van de TOTO KNVB Beker verzekerd van deelname aan de derde voorronde van de Europa League. Er bestaat echter nog een kans dat het team van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst instroomt in de groepsfase.

Derde voorronde
De wedstrijden in de derde voorronde van de Europa League worden in het seizoen 2018-2019 afgewerkt op 9 en 16 augustus. Feyenoord weet na loting op 23 juli wie de tegenstander is in de eerste Europese wedstrijden van de nieuwe voetbaljaargang.

Indien Feyenoord de derde voorronde doorkomt, plaatst de ploeg zich voor de play-offronde van het toernooi, waarvan de wedstrijden worden gespeeld op 23 en 30 augustus. De winnaars van de play-offronde plaatsen zich voor de groepsfase van de Europa League.

Groepsfase
Mogelijk start Feyenoord alsnog direct in de groepsfase van de Europa League. De winnaar van de Europa League krijgt namelijk een ticket voor de Champions League. Als die ploeg zich via de competitie heeft geplaatst voor de groepsfase van de Europa League, komt die plaats beschikbaar voor het eerstvolgende land in de UEFA-landenranking waar de bekerwinnaar niet rechtstreeks in de groepsfase komt. In dit geval is dat Nederland.

De finale van de Europa League wordt op 16 mei aanstaande gespeeld. Red Bull Salzburg, Atlético Madrid, Olympique Marseille en Arsenal maken nog kans op toernooiwinst, want zij hebben zich geplaatst voor de halve finales. De twee laatstgenoemde clubs lijken in de competitie geen Champions League-ticket te verdienen.

Dat betekent dat toernooiwinst voor de Fransen of Engelsen gunstig zou zijn voor Feyenoord, omdat het team dan alsnog in de groepsfase van de Europa League instroomt. Bij een eindoverwinning van Red Bull Salzburg of Atlético Madrid begint Feyenoord sowieso in de derde voorronde.