Fanshop
Fanshop
Fey-pec-15

Bekerfinale onder leiding van scheidsrechter Kuipers

De KNVB heeft Björn Kuipers aangesteld als scheidsrechter voor de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht, die zondag wordt gespeeld. De leidsman wordt bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Mario Diks is de vierde official, terwijl Pol van Boekel en Richard Liesveld als respectievelijk vijfde en zesde official zijn aangewezen.

Het is voor Kuipers de tweede keer dat hij de bekerfinale mag leiden. De eerste keer was in 2013, toen AZ en PSV tegenover elkaar stonden. ‘Het is fantastisch dat ik voor de tweede keer in mijn carrière de bekerfinale mag fluiten’, reageert Kuipers op de website van de KNVB. ‘De ambiance in De Kuip is altijd al goed en dat is tijdens een bekerfinale niet anders. Voor beide clubs is dit de wedstrijd van het jaar en dat komt de sfeer alleen maar ten goede.’

De bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht begint zondag om 18:00 uur. Tijdens de finale wordt - net als tijdens de thuiswedstrijden van Feyenoord in de tweede seizoenshelft - gebruik gemaakt van doellijntechnologie.