Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
contr%20bilal-3

Basaçikoglu twee jaar langer bij Feyenoord

Bilal Basaçikoglu heeft woensdagmiddag in de Boardroom van De Kuip zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, dat hem tot medio 2020 aan Feyenoord verbindt. De vorige verbintenis van de 22-jarige aanvaller liep tot de zomer van 2018.

Voor Basaçikoglu is het de tweede keer dat hij een contract tekent in De Kuip. De buitenspeler kwam in juli 2014 over van sc Heerenveen en speelde in drie seizoenen tot nu toe 64 Eredivisiewedstrijden namens Feyenoord. Vorig seizoen won hij met de club de eerste prijs in zijn carrière: de KNVB Beker. 

Martin van Geel is blij dat de verlengde samenwerking woensdagmiddag werd bekrachtigd met het zetten van de handtekeningen. ‘We hebben een aantal goede gesprekken met elkaar gevoerd en zijn blij dat we erin geslaagd zijn om Bilal langer aan ons te binden. De keuze om langer met elkaar door te gaan, wordt breed gedragen door de mensen die dagelijks met hem werken,’ zegt de technisch directeur.

Volgens Van Geel beschikt Basaçikoglu over specifieke kwaliteiten. ‘Bilal is een speler met veel snelheid en dreiging, die een man kan passeren en assists kan geven. Zijn rendement kan nog wel omhoog, maar daaraan werkt de technische staf dagelijks met hem. Wel is hij in de loop der jaren steeds stabieler geworden in zijn prestaties. Dat is voor een buitenspeler van zijn leeftijd – hij is nog maar net 22 jaar – een goede ontwikkeling.’