Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord
da550a904229947002003725535d8675_2000_2000.jpg

Bart (11) verrast door Feyenoord: hulp bij spandoek Sophiawedstrijd

De 11-jarige Bart keek afgelopen dinsdag verbaasd uit het raam toen er plots een BMW in Feyenoord-kleuren voor de deur stond. Bart, voormalig patiënt in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, werd verrast door Feyenoord en mocht meewerken aan het spandoek dat op 7 november tijdens de Sophiawedstrijd (Feyenoord – AZ) te zien zal zijn.

‘Mama, heb jij dit voor mij geregeld?,’ fluisterde Bart naar zijn moeder op het moment dat de rood-witte BMW bij zijn huis kwam aangereden. Bart werd die ochtend verrast door Feyenoord en FSV De Feijenoorder en gevraagd om eens een kijkje achter de schermen te komen nemen. Dit gebeurde op een plek die normaal toegankelijk is voor slechts een select groepje personen: de loods waar de spandoeken voor de wedstrijden worden gespoten.

Toen in de auto gekletst werd over de indrukwekkende spandoeken die normaliter in De Kuip te zien zijn, werd al gauw duidelijk dat Bart hier graag meer van wilde weten. Aangekomen op locatie stapten Lennard en Douwe namens FSV De Feijenoorder op de jonge fan af en na een weifelend begin was Bart al gauw op zijn gemak. Vervolgens werd van begin tot eind uitgelegd hoe het maken van een spandoek in zijn werk gaat. Bart mocht, gehuld in Feyenoord-shirt, ook aan de slag met een spuitbus. Het eindresultaat is voor iedereen te bewonderen tijdens de Sophiawedstrijd op 7 november. Die dag speelt Feyenoord om 16:45 uur in De Kuip tegen AZ.

Dat precies Bart uitgekozen werd om mee te helpen aan het spandoek is geen toeval. Bart is voormalig patiënt in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis en is daarnaast het gezicht van de campagne voor het So Fit & So Fun Centrum in het Sophia Thoraxcentrum. Dit wordt een uniek sportcentrum voor kinderen met aandoeningen aan het hart, de luchtwegen en de longen. Hier kunnen de kinderen sporten en spelen met leeftijdsgenootjes. Dit stimuleert niet alleen de gezondheid van het hart, de longen, spieren, groei en ontwikkeling, maar sport en spel is ook in sociaal opzicht onmisbaar voor kinderen.