Feyenoord 1

Arne Slot onder de indruk van PSV: ‘Hartstikke knap’

Feyenoord speelt de eerste topper van het Eredivisie-seizoen 2021-2022 tegen PSV. Hoofdtrainer Arne Slot was op de persconferentie in aanloop naar het duel complimenteus over de Eindhovenaren.

‘Als je kijkt naar de resultaten in de topwedstrijden die zij dit seizoen al hebben gespeeld, zoals tegen Ajax (0-4 winst) en AZ (0-3 zege), dan kun je spreken over klinkende cijfers,’ vond Slot. ‘PSV is heel goed in uit weinig kansen veel goals halen. Ze hebben voorin vier jongens lopen die veel doelpunten maken. Daarnaast zijn ze als team sterk in het keihard werken om de tegenstander het voetballen onmogelijk te maken.’

Het voetbal dat PSV onder leiding van de Duitse trainer Roger Schmidt wil spelen wordt ook wel ‘Vollgas-Fussbal’ genoemd. Slot: ‘Ik kan me wel in die omschrijving vinden. Ze jagen de tegenstander over het hele veld af, hebben veel balbezit en geven weinig weg. Als het ze niet lukt om een tegenstander goed onder druk te zetten, gaan ze compact bij elkaar spelen. Hoe ze nu spelen en presteren is hartstikke knap.’

Beslissende factor
Feyenoord zet daar in ieder geval een fitte selectie tegenover. ‘We hebben na het duel met Maccabi Haifa (dinsdag, red.) genoeg rust gehad. PSV speelde donderdag nog. Hoeveel dagen rust een ploeg heeft is volgens mij geen beslissende factor in een wedstrijd, maar als ik mag kiezen heb ik het natuurlijk het liefst zoals nu.’

Slot is benieuwd of zijn team ook echt tot het eigen spel gaat komen. ‘We moeten ons op dezelfde manier presenteren als tegen Atlético Madrid. In al onze wedstrijden hebben wij weinig weggegeven: in tien wedstrijden hielden we zeven keer de nul. Bij FC Utrecht kregen we tegengoals uit twee standaardsituaties; in open spel hebben we verdedigend steeds goed gestaan. Aanstaande zondag zal de weerstand het hoogst zijn tot nu toe.’

Bekijk de volledige persconferentie hier.