roda-fey-1

Armenteros: ‘Doelpunt geeft vertrouwen’

Samuel Armenteros tekende dinsdag in de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade voor zijn eerste competitiedoelpunt voor Feyenoord. Daar bleek hij een meer dan goed moment voor te hebben uitgekozen, aangezien zijn treffer uiteindelijk beslissend bleek voor de overwinning (1-2). ‘Dat voelt heel lekker, maar als team hadden we veel eerder in de wedstrijd het verschil moeten maken.’

Armenteros werd kort na de Limburgse aansluitingstreffer vervangen door John Goossens, waardoor hij het spannende slot van de wedstrijd vanaf de zijkant volgde. ‘Drie minuten duurden voor mij nooit eerder zolang als vandaag in de blessuretijd’, glimlachte hij na afloop. ‘In de eerste helft waren we heer en meester, maar na rust kwamen we toch nog in de problemen. Waar dat aan ligt is moeilijk te zeggen. We maakten in elk geval te vaak de verkeerde keuzes.’

Liever keek de aanvaller dan ook terug op de eerste helft, waarin hij samen met Graziano Pellè en Jean-Paul Boëtius voorin voor veel dreiging zorgde. ‘Door goed gebruik te maken van de ruimtes creëerden we veel gevaar en scoorden we twee keer. Natuurlijk was ik blij met mijn doelpunt, mijn eerste in de competitie. Dat geeft mij vertrouwen, al voelde ik de laatste tijd het goede gevoel al terugkomen. Na een goede start bij Feyenoord heb ik helaas een periode met blessures gehad, met veel voetklachten. Nu voel ik geen pijn meer, waardoor ik van grotere waarde kan zijn voor het elftal.’