Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
20171221_magazine_visual_v2

Antwoorden eindejaarsquiz Feyenoord Magazine

Erik Verheij uit Vlaardingen is de winnaar geworden van de Feyenoord Eindejaarsquiz 2017, die was te vinden in de eindejaarseditie van Feyenoord Magazine. De supporter uit Vlaardingen wist alle 25 vragen in de quiz foutloos te beantwoorden en wint daarmee een door de gehele selectie gesigneerd Feyenoord-shirt. De eindejaarsquiz werd dit jaar samengesteld door Kees van Gent, meervoudig winnaar van Professor Feyenoord en eerdere edities van Feyenoords eindejaarsquiz.

De overige prijswinnaars van de quiz zijn: Bartho de Jong, Boskoop (2e plaats), Ron van Gerwen, Uden (3e plaats), Melvin Navest, Ede (4e plaats) en Danny van den Heuvel, Berghem (5e plaats). Alle prijswinnaars krijgen hun prijs z.s.m. toegestuurd.

Onderstaand de vragen en de juiste antwoorden van de quiz:

1. We zien hieronder de basisopstelling van Feyenoord tijdens de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo op 14 mei 2017. Welke spelers ontbreken?
Jones; …, Botteghin, Van der Heijden, …; El Ahmadi, Kuyt, Toornstra; Berghuis, Jørgensen en ….
Antwoord: Bart Nieuwkoop, Terence Kongolo en Eljero Elia.

2. Warner Hahn en Lucas Woudenberg maakten in de zomer van 2017 de overstap van Feyenoord naar sc Heerenveen, nadat zij beiden in een eerder stadium voor Excelsior uitkwamen. Tot aan de zomer van 2017 zijn er vier spelers geweest die voor zowel Feyenoord, Excelsior als sc Heerenveen in officiële duels uitkwamen. Welke vier spelers zijn dit?
Antwoord: Carlo L’Ami, Mario Been, Erwin Mulder en Mitchell Te Vrede.

3. Wie maakte in 2017 zijn debuut voor Feyenoord in een Klassieker tegen Ajax?
Antwoord: Gustavo Hamer.

4. Welke speler kroonde zich in de voorbereiding op het seizoen 2017-2018 tot topscorer van Feyenoord?
Antwoord: Michiel Kramer

5. Brad Jones speelde naast Feyenoord ook voor N.E.C. in de Eredivisie. Welke twee andere keepers kwamen ook namens Feyenoord en N.E.C. uit in de Eredivisie?
Antwoord: Jan Formannoy en Gabor Babos.

6. Feyenoord maakte op 13 september 2017 in de thuiswedstrijd tegen Manchester City zijn rentree in de Champions League. Wie speelde namens Feyenoord de meeste wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League, en wie is namens Feyenoord topscorer in het hoofdtoernooi (exclusief voorronden)?
Antwoord: Paul Bosvelt (meeste wedstrijden) en Jon Dahl Tomasson (topscorer).

7. Karim El Ahmadi werd in het seizoen 2016-2017 verkozen tot voetballer van het jaar in de Eredivisie. Wie was voor El Ahmadi de laatste Feyenoorder die deze eer te beurt viel?
Antwoord: Dirk Kuyt (seizoen 2005-2006)

8. (Fotovraag) Tijdens welke wedstrijd van Feyenoord in de KNVB Beker van dit jaar werd deze foto gemaakt?
Antwoord: Feyenoord-AVV Swift (debuut Lutsharel Geertruida).

9. Nicolai Jørgensen plaatste zich in november 2017 met Denemarken voor het WK 2018 in Rusland. Welke voormalig Feyenoord-speler is op dit moment de assistent-bondscoach van Denemarken?
Antwoord: Jon Dahl Tomasson

10. Op 2 maart 2017 overleed Tommy Gemmell, de legendarische oud-speler van Celtic die in de Europa Cup 1 finale van 1970 tegen Feyenoord scoorde. Wie is de laatste voormalig Feyenoord-speler die in een officiële wedstrijd namens Celtic uitkwam?
Antwoord: Colin Kazim-Richards

11. Hans Kraaij sr. overleed op 27 oktober 2017 op 81-jarige leeftijd. Van welke club nam Feyenoord hem in 1961 over?
Antwoord: DOS

12. Als eerbetoon aan de allergrootste voetballers en trainers uit 60 jaar eredivisie, is er in 2017 een Gouden Elftal uit zestig jaar eredivisie samengesteld. Welke voormalig Feyenoord-spelers werden respectievelijk als linksback en rechtsback in dit elftal opgenomen?
Antwoord: Giovanni van Bronckhorst en Ben Wijnstekers.

13. Steven Berghuis kreeg in de uitwedstrijd tegen PSV op 17 september 2017 de rode kaart. Wie was voor Berghuis de laatste Feyenoorder die in een competitiewedstrijd uit het veld werd gestuurd?
Antwoord: Jan-Arie van der Heijden (FC Groningen-Feyenoord, seizoen 2015-2016).

14. (Fotovraag) Voorafgaand aan welke Eredivisiewedstrijd van Feyenoord in 2017 werd deze foto gemaakt?
Antwoord: Feyenoord – FC Utrecht

15. Voor welke voormalig Feyenoord-speler geldt het volgende:

  • Ik was de eerste voetballer die bij Feyenoord geld ging verdienen;
  • Ik speelde als Feyenoorder twee interlands. Deze interlands speelde ik onder de bondscoaches Karel Kaufman en Jaap van der Leck, die beiden ook trainer van Feyenoord zijn geweest;
  • Ik debuteerde bij Feyenoord als aanvaller, maar haalde als verdediger van Feyenoord het Nederlands Elftal;
  • Door twee beenbreuken werd ik op mijn 29ste afgekeurd voor het spelen van betaald voetbal.
    Antwoord: Hans van der Hoek (op 4 februari 2017 overleden).

16. Karim El Ahmadi nam in januari 2017 met Marokko deel aan de Afrika Cup. Welke voormalig Feyenoord-speler stond tijdens dit toernooi als tegenstander van El Ahmadi in het veld?
Antwoord: Salomon Kalou (tijdens Ivoorkust – Marokko).

17. Feyenoord werd op 14 mei 2017 voor de vijftiende keer landskampioen. Welke speler met rugnummer 15 zat bij Feyenoord tijdens de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo op de bank?
Antwoord: Lucas Woudenberg.

18. Tijdens welke twee wedstrijden in het seizoen 2016-2017 maakte Dirk Kuyt een hattrick namens Feyenoord?
Antwoord: Feyenoord-Heracles Almelo (kampioenswedstrijd) en Feyenoord-ADO Den Haag (KNVB Beker).

19. Feyenoord won in augustus 2017 de strijd om de Johan Cruijff Schaal na strafschoppen van Vitesse. Welke vier Feyenoorders schoten tijdens de strafschoppenserie raak namens Feyenoord?
Antwoord: Jan-Arie van der Heijden, Jean-Paul Boëtius, Jens Toornstra en Nicolai Jørgensen.

20. (Fotovraag) Wat is de unieke overeenkomst tussen de vier spelers?
Antwoord: Deze vier spelers scoorden namens Feyenoord in een kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo (van links naar rechts: Chris Sinke, Manus Vrauwdeunt, Leen Vente en Dirk Kuyt).

21. Welke twee eSporters komen in het seizoen 2017-2018 voor Feyenoord uit?
Antwoord: Jaey Daalhuisen (JaeyD) en Quinten van der Most (QuintenX). QuintenX vertrok in december bij Feyenoord. Hierop werd Jimmy Donkers (YimmieHD) aangetrokken als nieuwe eSporter. Beide namen werden goed gerekend.

22. Welke twee spelers in de huidige selectie van Feyenoord werden in hun loopbaan één keer landskampioen, maar met een andere club dan Feyenoord?
Antwoord: Jean-Paul Boëtius (met FC Basel) en Sam Larsson (met IFK Göteborg).

23. Nicolai Jørgensen had een debuutseizoen bij Feyenoord om nooit te vergeten: hij werd met Feyenoord landskampioen en werd topscorer van de Eredivisie. Wie was voor Jørgensen de laatste Feyenoorder die zich in een kampioensjaar ook liet kronen tot topscorer van de Eredivisie?
Antwoord: Ove Kindvall (seizoen 1970-1971).

24. Welke drie spelers die namens Feyenoord ooit speelminuten maakten in een officieel duel, staan in het seizoen 2017-2018 bij N.E.C. onder contract?
Antwoord: Calvin Verdonk, Jari Schuurman en Anass Achahbar (De inmiddels vertrokken Joey Sleegers maakte nooit zijn officiële debuut voor Feyenoord).

25. Tijdens de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo op 14 mei 2017 deed er een oud-Feyenoorder bij Heracles Almelo mee. Wie was dit?
Antwoord: Samuel Armenteros