Fanshop
Fanshop
landskampioen-98-99

Andere Tijden Sport in teken van landstitel 1999

Andere Tijden Sport staat aanstaande zondag 15 januari in het teken van het landskampioenschap dat Feyenoord behaalde in het seizoen 1998-1999. In een uitzending van een half uur, getiteld ‘De Coolsingel liep vol’, wordt in het NOS-/NTR-programma teruggekeken op de tot op heden laatst veroverde landstitel. De uitzending van Andere Tijden Sport wordt zondagavond om 22:15 uur uitgezonden op NPO1.

In de uitzending van Andere Tijden Sport komt onder meer Leo Beenhakker uitgebreid aan het woord. De toenmalig coach wist van een elftal met soms wel acht nationaliteiten een eenheid te smeden, die vrijwel onverslaanbaar was. Aan het einde van het seizoen beleeft Beenhakker het mooiste moment uit zijn carrière: met Feyenoord op de Coolsingel staan.

Met Beenhakker en andere betrokken gaat Andere Tijden Sport terug naar dat seizoen voor een verhaal over vertrouwen geven, krijgen en terugbetalen. Zo wordt gesproken met huidig assistent-trainer Jean-Paul van Gastel, die in het kampioensjaar maar liefst zes keer trefzeker was uit een vrije trap.

Daarnaast komen onder meer Paul Bosvelt, Julio Ricardo Cruz en Peter van Vossen aan het woord. Cruz, die een haat-liefdeverhouding had met Beenhakker, kon zich onder meer zijn prachtgoal tegen SC Cambuur nog goed herinneren, zo blijkt uit onderstaand fragment.