Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
O19Elftal

Alles over Feyenoord Onder 19 in de UEFA Youth League

Niet alleen het eerste elftal van Feyenoord speelt in de Champions League, maar ook Feyenoord Onder 19. Alleen heet dat toernooi de UEFA Youth League (UYL). Het hoogste jeugdteam van Feyenoord mag meedoen aan dit toernooi omdat het eerste elftal van Feyenoord vorig jaar kampioen is geworden. Dit toernooi bestaat nog niet zo lang, dus het is de eerste keer dat Feyenoord Onder 19 gaat meespelen in Youth League. Een mooi moment voor de jonge Feyenoorders om zichzelf te laten zien!

Het hoogste team van Feyenoord Academy speelt tijdens het toernooi tegen precies dezelfde tegenstanders als Feyenoord 1 in de groepsfase: Manchester City, Shakhtar Donetsk en SSC Napoli. En ook nog eens op precies dezelfde dag, maar dan natuurlijk wel tegen het team van hun eigen leeftijdscategorie. Dat betekent dus twee wedstrijden van Feyenoord op één dag! Twee keer een overwinning zou dan natuurlijk helemaal top zijn. Bekijk hier het speelschema van Feyenoord Onder 19 in de Youth League

Net als bij de Champions League wordt er in de Youth League eerst in een poule gespeeld. De twee beste teams gaan vervolgens naar de knock-outfase, waarin twee clubs een uit- en thuiswedstrijd spelen tegen elkaar. Ook in dit toernooi gaat de winnaar telkens door, totdat er twee clubs overblijven die de finale spelen.

Kaartverkoop
Leden van Feyenoord Juniorclub Kameraadjes hebben de mogelijkheid gekregen om als eerste kaarten te kopen voor de wedstrijden van het Onder 19-team in de Youth League. De kaarten voor Juniorclubleden kosten 2,50 euro per stuk. Daarnaast kunnen er voor ouders/begeleiders of vriendjes/vriendinnetjes van de Kameraadjes extra kaarten worden bijgekocht. Er kunnen per Kameraadje vier extra kaarten worden aangeschaft. De extra kaarten kosten 5,00 euro per stuk. Kaarten voor de eerste Youth League wedstrijd Feyenoord – Manchester City zijn te koop via www.feyenoord.nl/tickets-uefa-youth-league.