Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Afsluiting op 1908 met een lach en een traan

Bulderend gelach en hard applaus werd zondagmiddag op 1908 afgewisseld met gesnik en rollende tranen. Na de sportief goede afsluiting van het seizoen – met de 2-0 winst op FC Utrecht in de finale van de play-offs – volgde aan het einde van de dag het afscheid van liefst zeventien Feyenoord-collega’s. Stuk voor stuk lieten zij een onuitwisbare indruk achter bij de club.

In de woorden van technisch directeur Frank Arnesen, algemeen directeur Mark Koevermans en aanvoerder Steven Berghuis klonk voor iedere collega een oprechte dankbaarheid door. Niet alleen voor de bewezen diensten, maar vooral voor hoe zij zich als mens op 1908 hadden getoond. Dat gold voor Eric Botteghin, die na zes succesvolle jaren bij de club afzwaaide, maar evengoed voor materiaalman Ruud Disser, clubarts Casper van Eijck, reservedoelman Ramón ten Hove, fysieke trainer Bas van Bentum en teammanager Bas van Noortwijk.

Tranen gelachen
Tranen waren er van ontroering en blijdschap. Bij Disser rolden ze over zijn wangen nadat hij het afscheidscadeau van de gehele spelersgroep in ontvangst nam – hij mocht zijn karakteristieke fiets inruilen voor een nieuwe, elektrische – en bij Dick Advocaat nadat zijn glansrijke carrière aan de hand van mooie verhalen aan hem voorbij was getrokken. Maar er werd ook onbedaarlijk gelachen. Om de opmerkingen van Cor Pot, of de kenmerkende uitspraken van Bas van Noortwijk, die videobooschappen te zien kreeg van onder anderen Giovanni van Bronckhorst, Ronald Koeman, Marco van Basten en Guus Hiddink.

Van Noortwijk kreeg in een door zijn zoon Joey gemonteerde video niet alleen ingesproken berichten van talloze (oud-)collega’s en anderen uit de voetballerij te zien, maar zag ook zijn gehele leven terug in het ontroerende filmpje. Tot hij het buffet opende door zijn stem te verheffen voor een onvervalst hard ‘Heren!...’, dat daardoor nog één laatste keer door het gehele gebouw schalde, wist hij de schijnwerpers op zich gericht voor het afscheid dat hij na veertien seizoenen trouwe dienst verdiende.

Feyenoord-aandenken
De collega’s die afgelopen zondag een periode bij Feyenoord afsloten kregen een fotolijst, met daarop de mooiste foto’s uit hun periode bij de club. Spelers Nick Marsman, Ramón ten Hove, Bart Nieuwkoop, Eric Botteghin, Uros Spajic, Sven van Beek en stafleden Dick Advocaat, Cor Pot, Rick Cost, Casper van Eijck, Bas van Noortwijk, Bas van Bentum, Ruud Disser en Theo Kastanidis kregen het aandenken mee naar huis. Ook Lucas Pratto, die afgelopen week al naar zijn thuisland was gevlogen, had iets meegekregen voor aan de muur in Argentinië.

Video-analist Etienne Shew-Atjon en assistent-trainer Koen Stam ontvingen een bos bloemen. Zij hadden zondag weliswaar hun laatste werkdag op 1908, maar blijven in een andere rol wel aan de club verbonden. Feyenoord wil de vertrekkende collega’s ook via deze weg bedanken voor de fijne samenwerking. De komende tijd wordt op de Feyenoord-kanalen nog uitgebreider stilgestaan bij het afscheid van onder anderen Botteghin, Nieuwkoop, Van Beek en Van Noortwijk.

68bfbb44480d239b93f66f7ef0714520_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg
5d6318c0b872d94d7b7a680df5982f32_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg
fec992562bc7c594d2f7141ab787c1cc_2000_2000_feyMediaBlackWhite.jpg