Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
devrij_janmaat

Afscheid De Vrij en Janmaat bij Feyenoord – AZ

Feyenoord neemt in de rust van de thuiswedstrijd tegen AZ op zondag 14 december aanstaande (aanvang 16.45 uur) officieel afscheid van Stefan de Vrij en Daryl Janmaat. Ondanks hun drukke schema’s hebben de twee voormalig Feyenoorders tijd kunnen vrij maken om die dag naar De Kuip te komen en afscheid te nemen van de club en de supporters.

De Vrij keert zondag terug in het stadion waar hij vijf seizoenen speelde. De door Feyenoord zelf opgeleide verdediger ontwikkelde zich in De Kuip tot vaste waarde én international, waarna hij afgelopen zomer na een indrukwekkend WK de overstap maakte naar het Italiaanse Lazio Roma. Daryl Janmaat speelde twee seizoenen in de hoofdmacht van Feyenoord. Ook hij groeide in Rotterdam uit tot international en was onomstreden als rechtervleugelverdediger. Janmaat speelt vanaf dit seizoen in de Premier League voor Newcastle United.

Op de avond voorafgaand aan hun afscheid in De Kuip staat voor beide oud-Feyenoorders nog een competitiewedstrijd op het programma. De Vrij, die dit seizoen in dertien van de veertien competitieduels in actie kwam, neemt het met Lazio vanaf 20.45 uur in eigen huis op tegen Atalanta Bergamo. De Romeinen staat momenteel op de zesde plaats in de Italiaanse Serie A.

Voor Janmaat wacht zaterdagavond met Newcastle United vanaf 18.30 uur de kraker tegen Arsenal. De aanvallend ingestelde back is een vaste waarde bij The Magpies, die in de afgelopen speelronde koploper Chelsea de baas waren (2-1) en bij winst in London de zesde plaats overnemen van Arsenal.  

Feyenoord blijft uiteraard zoeken naar een geschikt moment om afscheid te nemen van de deze zomer eveneens vertrokken Graziano Pellè, Bruno Martins Indi, Ruud Vormer en John Goossens. Dit blijkt in de praktijk niet eenvoudig, vanwege de clubverplichtingen van de spelers en de volle speelkalender. Zodra er een datum gevonden is voor een afscheid van deze oud-Feyenoorders, wordt dit via deze website gecommuniceerd.

Wil jij niets missen van het afscheid van de twee voormalig Feyenoorders en tevens het thuisduel met AZ bijwonen? Kom dan zondag naar De Kuip! Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de wedstrijd. Kijk op www.feyenoord.nl/ticketshop om jezelf direct te verzekeren van een plaats in het stadion.