Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Advocaat ziet kansen: ‘Uitstekend toernooi tot dusver’

Dick Advocaat hoopt dat Feyenoord donderdag tegen Dinamo Zagreb de Europese campagne een passend vervolg kan geven. ‘We hebben het dit toernooi tot dusver uitstekend gedaan. Dat moeten we nog twee wedstrijden proberen vol te houden,’ sprak de hoofdcoach woensdag in De Kuip.

De naderende kraker in de Europa League was uiteraard niet het enige gespreksonderwerp tijdens de persconferentie, die ook een stuk langer duurde dan gebruikelijk. Dat had alles te maken met de beslissing van Advocaat om na dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer van Feyenoord, het nieuws dat dinsdagavond naar buiten was gebracht.

‘Ik liep al een tijdje rond met dit gevoel en ik vond dit het juiste moment om mijn beslissing wereldkundig te maken. Intern was dit overigens al een stuk langer bekend,’ verduidelijkte Advocaat (73) in een volle perszaal. ‘Ik voel me nog fit en heb er nog hartstikke veel plezier in, maar voor mij is het goed zo.’

Bang dat zijn beslissing en de timing ervan een negatieve invloed gaan hebben op de prestaties van Feyenoord is Advocaat niet. De gelouterde coach kijkt liever naar wat er nog te winnen is voor zijn ploeg, te beginnen donderdagavond in de Europa League. Zo is Feyenoord bij een overwinning in de eigen Kuip én een overwinning van CSKA Moskou op Wolfsberger verzekerd van Europese overwintering, iets wat zes jaar geleden voor het laatst werd gerealiseerd.

‘En dat terwijl we toch een heel elftal missen, waarvan zes basisspelers. Dat heeft de rest van de groep uitstekend opgevangen,’ zei Advocaat, die hoopt dat Feyenoord de Kroatische tegenstander net zo kan bestrijden als half oktober in Zagreb. ‘Zij hebben min of meer aan een punt genoeg en zullen waarschijnlijk achterover leunen. Wij zullen dus geduldig moeten zijn, een goede organisatie is bepalend. Dan gaan we zeker kansen krijgen, alleen moeten we die dan wel benutten.’