Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
persconf%20advocaat-2

Advocaat: ‘Wij moeten winnen van Feyenoord’

Feyenoord treft donderdagavond in Istanbul een oude bekende. Dick Advocaat, vorig seizoen nog enkele maanden als adviseur aan de club verbonden, is sinds dit seizoen de coach van Fenerbahçe. Tijdens een persconferentie blikte de 69-jarige Hagenaar woensdagmiddag vooruit op het Europa League-duel.

‘Het wordt voor mij geen emotionele wedstrijd,’ verwees Advocaat naar het adviseurschap, waarover hij verder niet veel kwijt wilde. ‘Ik heb al eerder gezegd: het enige dat ik heb gedaan is meepraten en -denken. Alle credits gaan naar Giovanni van Bronckhorst en zijn staf.’

Het feit dat hij donderdagavond tegenover Van Bronckhorst staat, bezorgt Advocaat geen speciaal gevoelens. ‘We kennen elkaar al heel lang en we mogen elkaar ook heel graag, maar we willen vooral allebei winnen. Voor mij is dit een wedstrijd als alle andere wedstrijden.’

Volgens Advocaat is het duel met Feyenoord voor Fenerbahçe een belangrijke wedstrijd om te laten zien hoe ver zijn ploeg is. ‘Omdat Feyenoord onverwacht won van Manchester United zullen wij morgen moeten winnen. Anders wordt het heel moeilijk voor ons. Feyenoord is ongelofelijk goed bezig, maar we kunnen hun kwaliteiten. Daarnaast spelen wij thuis en is het dus aan ons. Ik zie Manchester United nog steeds als de favoriet in onze groep. De andere drie clubs zullen strijden om de tweede plaats, verwacht ik,’ aldus de coach, die niets wilde zeggen over het eventueel meespelen van Robin van Persie. 

Om 17:30 uur blikken ook Van Bronckhorst en Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuyt vooruit op de wedstrijd tegen Fenerbahçe. Een verslag hiervan lees je later vandaag op Feyenoord.nl. Volg ook de officiële kanalen van de club op TwitterFacebooken Instagram. Volg de social media kanalen de komende dagen ook voor meer updates vanuit Istanbul.