Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Advocaat: ‘We willen het goed afsluiten’

Feyenoord besluit zondag het seizoen 2020-2021 met de finale van de play-offs, waarin een ticket voor Europees voetbal op het spel staat. De wedstrijd tegen FC Utrecht wordt zoals het er nu naar uitziet de laatste van Dick Advocaat (73) als clubtrainer. ‘We willen het met elkaar goed afsluiten,’ sprak de coach vrijdag tijdens zijn laatste persconferentie in De Kuip.

Dat er vrijdagmiddag nog een kort geding dient tussen FC Utrecht en de KNVB over de verplaatsing van de finale naar zondag, heeft volgens Advocaat geen invloed op Feyenoords voorbereiding. De Domstedelingen gaan niet akkoord met de wijziging van de speeldatum, die is doorgevoerd na het besluit van burgemeester Ahmed Aboutaleb om de wedstrijd op zaterdag te verbieden. Dit vanwege het Eurovisie Songfestival, dat die avond ook plaatsvindt in Rotterdam.

‘Wij gaan er gewoon vanuit dat we zondag om 12:15 uur spelen,’ aldus Advocaat. ‘Wij kunnen ons alleen maar voorbereiden op de wedstrijd en dat doen we ook. Europees voetbal halen is van begin af aan het doel geweest voor dit seizoen en in deze finale kunnen we dat bewerkstelligen. De vijfde plaats in de competitie is niet goed genoeg voor Feyenoord, maar op deze manier kunnen we het seizoen toch positief afsluiten.’

Feyenoord – FC Utrecht begint zondag om 12:15 uur en is live te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

  • #feyutr