Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Advocaat waakt voor kracht van Vitesse

Een goednieuwsshow, zo kon de persconferentie van Dick Advocaat van vrijdag niet bepaald worden genoemd. Net nu de lijst met afwezigen de laatste tijd langzaam maar zeker minder lang werd, moest de coach bekendmaken dat hij opnieuw een paar spelers kwijt is. Zondag wacht de kraker tegen Vitesse.

De afgelopen weken kwam Advocaat juist weer wat ruimer in zijn keuzes te zitten. Bij de laatste twee duels met Wolfsberger AC en VVV-Venlo kon de coach beschikken over twaalf wisselspelers, terwijl dit eerder dit seizoen nog wel eens de helft minder was.

Voor zondag heeft Advocaat vooral op het middenveld een puzzel te leggen, nu Orkun Kökcü en João Teixeira in een paar dagen tijd wegvielen. Beiden raakten geblesseerd op de training. Of Leroy Fer, die vorige week in Venlo zijn rentree maakte, alweer kan en gaat starten, dat wist de coach vrijdag naar eigen zeggen nog niet.

‘Leroy kan zo’n 45 tot 60 minuten spelen en dat geldt ook voor Luis Sinisterra,’ zei Advocaat, die verder moet afwachten of Steven Berghuis op tijd fit is. Wanhopen doet de coach echter niet. ‘Hier hebben we eigenlijk al vanaf de zomer mee te maken, dus die laatste twee wedstrijden voor de winterstop komen we ook nog wel door.’

De eerste van die twee is komend weekend in Arnhem, waar Feyenoord een directe concurrent treft. Vitesse heeft net zoveel punten, alleen een iets minder doelsaldo. Advocaat kent de kracht van de komende tegenstander. ‘Met name Oussama Tannane en Riechedly Bazoer steken er bovenuit, terwijl de trainer echt goed heeft gezien op welke positie zij het best tot hun recht komen. Vitesse speelt vol pressie en ik verwacht dat zij ook zondag vol druk op ons gaan zetten.’

  • #vitfey