Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Advocaat: ‘Resultaat heilig tegen Heracles’

Het is de week van de verre uitwedstrijden voor Feyenoord. Voordat spelers en staf dinsdag op herhaling gaan in Sittard voor het restant van het bekerduel, wacht zaterdagavond Heracles in Almelo.

‘Of spelers zich nog wel vermaken in de bus? Je hebt geen kind aan ze. Het zijn profs, die zijn verre reizen gewend,’ beantwoordde hoofdtrainer Dick Advocaat vrijdag tijdens de persconferentie een vraag over de afstanden die deze dagen moeten worden afgelegd.

De busreis van zaterdag maakt Feyenoord in elk geval zonder Renato Tapia, die vanwege een blessure niet inzetbaar is. Dat plus het feit dat er de afgelopen weken enkele spelers (tijdelijk) vertrokken uit De Kuip en een aantal jongens nog niet terug is van een blessure, maakt dat Advocaat niet al te ruim zit in zijn keuzes.

De coach zelf verwacht een lastige klus in Almelo, zoals Feyenoord het ook in Limburg allesbehalve makkelijk had. ‘We zijn met Feyenoord niet zo ver dat we zomaar even uit bij Heracles of Fortuna winnen. Heracles heeft een goede ploeg, in Rotterdam werd het niet voor niets 1-1. Dit zijn voor ons gewoon heel lastige wedstrijden, waarbij het resultaat heilig is. Daar gaat het uiteindelijk om.’

  • #herfey