Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Advocaat evenaart reeks Ben Peeters na ongeslagen Eredivisieduels

Dick Advocaat evenaart met het gelijkspel tegen Sparta Rotterdam een record van voormalig hoofdtrainer Ben Peeters. De oefenmeester is in zijn laatste negentien Eredivisieduels ongeslagen gebleven en komt daarmee op gelijke hoogte. In dit bericht vind je de feiten en cijfers na #FEYSPA.

* Steven Berghuis gaf de assist op de 1-0 van Ridgeciano Haps en staat nu op zes goals en drie assists in dit Eredivisieseizoen. Hij is daarmee tot nu toe de meest waardevolle speler in de competitie.

* Ridgeciano Haps staat na vijf Eredivisiewedstrijden op twee treffers. Vorig Eredivisieseizoen scoorde Haps twee keer in zestien wedstrijden. Zijn persoonlijk Eredivisie-record staat op drie doelpunten in 27 wedstrijden, in dienst van AZ in seizoen 2015-2016.

* Steven Berghuis kwam tegen Sparta Rotterdam niet aan scoren toe, maar blijft met zes doelpunten voorlopig topscorer van de Eredivisie.

* Feyenoord (W14-G5-V0) blijft onder trainer Dick Advocaat ongeslagen in de Eredivisie, een reeks van negentien duels. Advocaat staat daarmee op gelijke hoogte met Ben Peeters (19 in 1967). Alleen Ernst Happel (31 in 1969-1970) bleef ooit langer ongeslagen in de Eredivisie vanaf het begin van zijn periode als trainer van Feyenoord.

  • #feyspa