Feyenoord 1

Advocaat kritisch na bekerzege

Dick Advocaat was woensdagavond ondanks de bekerzege op Heracles Almelo (3-2) niet bepaald te spreken over wat zijn ploeg had laten zien in De Kuip. ‘Dit was niet een van onze betere wedstrijden, en dan druk ik me nog voorzichtig uit.’

Vooraf was het vooral de vraag of Feyenoord het verdienstelijke optreden in de Klassieker een passend vervolg kon geven. Niets bleek minder waar, want het elftal kwam in de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen onherkenbaar voor de dag. ‘Onderling hadden we zelf ook hoge verwachtingen, maar vooral de eerste helft was het heel matig,’ oordeelde Advocaat.

Een aantal omzettingen tijdens de rust – met name op het middenveld – zorgde ervoor dat Feyenoord meer grip kreeg op de wedstrijd. Verder bracht Advocaat onder meer Bryan Linssen in de ploeg, die in de tweede helft al snel voor een voorsprong zorgde. ‘Bryan deed het uitstekend. Hij is iemand die blijft gaan en dat hadden we nodig.’

Zo kwam alles goed voor Feyenoord, dat zich dankzij de overwinning plaatste voor de kwartfinales van het bekertoernooi. ‘We trekken ‘m toch weer over de streep,’ glimlachte Advocaat, die zich met zijn team nu kan gaan voorbereiden op de kraker tegen AZ van aanstaande zondag.