Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Advocaat: 'Het is een geweldige opsteker voor de groep'

Na negen Eredivisiewedstrijden doet Feyenoord nog altijd bovenin mee en dat stemt Dick Advocaat tevreden. Met name het vermogen om twee snelle tegenslagen om te buigen naar een overwinning zorgt voor een blije hoofdtrainer.

‘Het is een geweldige opsteker voor de groep,’ vertelde Advocaat tijdens de persconferentie in Sittard. Het leek er na de slechte start niet op dat hij na afloop zo positief kon reageren, want zijn team keek al snel tegen een achterstand aan. Onnodig, vond hij zelf.

‘Die goal mag simpelweg niet vallen. Het is gemakzucht om je man direct na de aftrap te laten lopen. Het is een teken dat de concentratie mist, maar gelukkig hebben we het daarna fantastisch gedaan.’

Daarmee doelt hij op het goede spel dat zijn team met een man minder liet zien nadat Orkun Kökcü het veld met rood moest verlaten. ‘Zelfs met tien man speelden we dominant voetbal in de eerste helft,’ verklaarde Advocaat. Het leverde uiteindelijk zelfs een voorsprong op na een werelddoelpunt van Marcos Senesi en een benutte strafschop van Steven Berghuis.

De tweede helft veranderde Advocaat zijn tactiek en koos hij voor controle en snelle counters. ‘We wilden wat minder naar voren spelen om zo de controle over de wedstrijd te houden. Iets meer naar achter leunen,’ lichtte hij toe.

Niet alleen de drie punten maar ook het optreden van Nicolai Jørgensen stemde hem tevreden. ‘Hij heeft een tijd niet gespeeld, maar werkte keihard. Dit was ook nodig met het vechtvoetbal van de tegenstander, want anders red je het niet,’ sloot Advocaat af.

  • #forfey
  • Nicolai Jørgensen