Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Advocaat: ‘Intern geen discussie over speelwijze’

Tussen al het Europese lotinggeweld door werd vrijdag in De Kuip ook vooruitgekeken naar de eerstvolgende horde voor Feyenoord in de Eredivisie. In speelronde 4 – de laatste voor een interlandbreak van twee weken – wacht de uitwedstrijd tegen Willem II.

De Tilburgers, vorig seizoen verrassend als vijfde geëindigd, hebben een ploeg om rekening mee te houden, zo stelde Dick Advocaat tijdens de persconferentie. ‘Ze hebben een goede trainer en een heel levendig elftal, dat vrij aanvallend ingesteld is. Ik ben benieuwd hoe wij daar zondag tegenover staan, maar ik verwacht in elk geval een open wedstrijd,’ zei de coach.

Over de tactiek kan in elk geval geen misverstand meer bestaan. Na de duels met FC Twente en ADO in De Kuip zou er sprake zijn van een onenigheid tussen de spelers en de trainer over de manier van spelen, iets dat Advocaat uit de wereld hielp. ‘Intern hebben we nooit discussie gehad over de speelwijze. Wel merkte ik tijdens wedstrijden dat spelers het misschien anders interpreteerden. Daar ben ik op ingesprongen.’

Feyenoord reist af naar Tilburg zonder in elk geval Eric Botteghin, Nicolai Jørgensen, Christian Conteh, Sven van Beek en Luis Sinisterra. Of Tyrell Malacia, die deze week weer aansloot bij de groepstrainingen, zijn rentree maakt in de wedstrijdselectie kon Advocaat vrijdag nog niet zeggen. De coach kan wel weer beschikken over de herstelde Mark Diemers en kan ook voor het eerst Uros Spajic opnemen in zijn wedstrijdselectie.

De persconferentie van Advocaat van vrijdag bekijk je hier (terug).

  • #wilfey