Feyenoord 1

Advocaat: ‘Elftal bleef knokken tot het einde’

Ondanks dat het allesbehalve eenvoudig ging, noemde Dick Advocaat de overwinning van Feyenoord zondag in Zwolle terecht. ‘We begonnen heel slecht, maar hebben daarna gecontroleerd.’

Advocaat kon in de beginfase zijn ogen nauwelijks geloven. ‘We hadden gewaarschuwd voor zo’n start van Zwolle, ook vanwege de weersomstandigheden en de harde wind. Maar we waren niet scherp genoeg in de eerste 15 minuten en zij scoorden uit de eerste twee beste schoten.’

‘Al snel kregen we de controle terug, zonder echt grote kansen te krijgen,’ vervolgde Advocaat, die niet in paniek raakte toen PEC in de tweede helft na de 2-2 opnieuw de leiding nam. ‘Omdat wij domineerden en de goal uit het niets viel. Als je ziet hoe weij daarna weer terugkomen, dat is heel aardig. Dit elftal blijft knokken tot het einde.’

Dat Robert Bozeník de winnende maakte, vond Advocaat mooi. ‘Op de bank zeiden we tegen elkaar: die gaat hem echt maken. Haha. Dat hoopten we in elk geval. Voor die jongen geweldig en voor ons heel mooi. Dit was een cruciale wedstrijd met het oog op de ranglijst.’