Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Advocaat benadrukt belang bekertoernooi

Het einde van het jaar is in zicht, maar voor de winterstop heeft Feyenoord nog twee belangrijke hordes te nemen. De eerste opdracht is duidelijk: de volgende ronde van de KNVB Beker bereiken. Voor Feyenoord start het toernooi donderdagavond in Leeuwarden tegen SC Cambuur (aftrap 20:45 uur).

Dick Advocaat neemt het toernooi uiterst serieus, zo vertelde hij woensdagmiddag tijdens de persconferentie in De Kuip. ‘Het is en blijft de kortste weg naar Europees voetbal. Vijf keer winnen en je bent er, inclusief een finale in eigen stadion,’ sprak de coach, die daarbij aangaf donderdag ‘gewoon’ met de sterkste elf te gaan spelen.

Dat betekent dat Kenneth Vermeer, die tegen PSV zijn rentree maakte na een blessure, normaal gesproken weer onder de lat staat. Met Rick Karsdorp, Edgar Ié, Sven van Beek en Ridgeciano Haps mist Advocaat nog wel een aantal langer geblesseerde verdedigers.

Volgens Advocaat kan Feyenoord in Leeuwarden de borst natmaken. ‘Ze doen het hartstikke goed in de Keuken Kampioen Divisie en staan daar niet voor niets bovenaan. Dat wordt echt wel een strijd. Het grootste risico van deze tegenstander is het fanatisme van de ploeg, maar tegelijkertijd is dat iets waar we ook van kunnen profiteren.’

  • #camfey