Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1
5257fe50330e1196780eedfd68856075_2000_2000.jpg

Advocaat: ‘Zullen ons aan moeten passen aan omstandigheden’

Feyenoord moest vanwege de staat van het veld in het Wörtherseestadion na hevige sneeuwval woensdagavond uitwijken naar een bijveld voor de laatste training. Dick Advocaat verwacht niet dat de grasmat er voor het duel met Wolfsberger AC veel beter bij zal liggen. ‘Het veld is heel slecht, maar daar hebben beide partijen last van.’

Het weer was een van de belangrijkste onderwerpen op de persconferentie in aanloop naar de laatste en cruciale wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. Want over één ding was iedere Feyenoorder in Oostenrijk het eens: er moet donderdagavond gewonnen worden om te overwinteren in Europa. Bij een ander resultaat is de ploeg namelijk uitgeschakeld.

‘We hebben het – op de thuiswedstrijd tegen Wolfsberger (1-4 nederlaag, red.) na – goed gedaan en hebben het nog zelf in de hand,’ stelde Advocaat. ‘In De Kuip hebben we dit team zeker niet onderschat. Het klinkt misschien als een goedkoop excuus, maar we kregen op zeer vervelende momenten drie makkelijk gegeven penalty’s tegen. Dan wordt het een moeilijk gevecht tegen een vrij agressief verdedigende ploeg.’

Advocaat hoopt dat de strafschoppen zijn ploeg dit keer bespaard blijven, maar heeft dit keer wel te maken met een andere vervelende factor: de deken van sneeuw in Klagenfurt. ‘Ik verwacht dat we ons spel wel moeten aanpassen aan deze omstandigheden,’ aldus de oefenmeester.

‘Met name in de opbouw zal dit voor problemen zorgen. Maar we mogen daar geen risico’s mee nemen. Ook in defensief opzicht moeten we oppassen. We moeten geduldig zijn. Ook in de laatste minuut kunnen we de winnende maken...,’ besloot Advocaat hoopvol.