Feyenoord 1

Advocaat: ‘Marsman redt de wedstrijd voor ons’

Nick Marsman keepte een uitstekende wedstrijd bij zijn basisdebuut in de Eredivisie en kreeg complimenten voor zijn spel van Feyenoord-coach Dick Advocaat. ‘Hij redt de wedstrijd voor ons,’ sprak de oefenmeester lovend.

Dat de doelman deze lof kreeg, zei ook wat over het spel van het gehele team. Feyenoord speelde namelijk een prima eerste helft, nam een 1-0 voorsprong, maar kreeg het na rust nog moeilijk. ‘De eerste helft was duidelijk voor ons,’ begon Advocaat aan zijn analyse.

‘Er zaten prachtige aanvallen tussen, we controleerden de wedstrijd. Het hoge tempo konden we niet volhouden. Dat is ergens ook wel logisch, want afgelopen donderdag zijn we tegen Rangers FC ook tot het uiterste gegaan. Maar dan moet je soms het tempo eruit halen en je momenten kiezen.’

Dat deed Feyenoord niet, waardoor PEC Zwolle steeds beter in de wedstrijd kwam. ‘Ik vond dat we veel te snel en te veel balverlies leden. Waarom moet je altijd naar voren?’ vroeg Advocaat retorisch. ‘We kunnen ook op de counter gevaarlijk worden. Het wordt anders als we na een goede eerste helft wel met 3-0 voor staan. Dan kun je het tempo bepalen. Nu wil je toch nog die 2-0 maken en maak je het jezelf dus wat lastiger.’

Advocaat telde na afloop zijn zegeningen en koesterde de drie punten die werden bijgeschreven na de 1-0 zege. ‘We stonden voor een inhaalrace,’ ging hij terug naar het moment dat hij instapte bij Feyenoord. ‘Wedstrijden tegen dit soort tegenstanders móéten we winnen en dus ben ik blij dat we dat gedaan hebben.’