Fanshop
Fanshop

Advies: Reis niet zonder wedstrijdkaart af naar Rijeka

Feyenoord doet nogmaals een dringend beroep op haar supporters die geen wedstrijdkaart voor de uitwedstrijd tegen HNK Rijeka hebben bemachtigd om niet naar de Kroatische stad af te reizen. De club beseft dat veel supporters reeds voorbereidingen voor een reis hadden getroffen voordat de kaartverkoop gestart was. Het aantal wedstrijdkaarten dat Feyenoord uiteindelijk voor deze wedstrijd kreeg toegewezen (maximaal 600) bleek ontoereikend om aan de grote vraag te kunnen voldoen.

De verwachting is dat veel supporters zonder wedstrijdkaart naar Rijeka zullen afreizen. Dit besef is inmiddels ook tot de club HNK Rijeka en de lokale autoriteiten doorgedrongen. De politie van Rijeka heeft Feyenoord laten weten dat het supporters zonder wedstrijdkaart niet is toegestaan zich richting of in de buurt van het stadion te begeven. De Kroatische wetgeving staat toe om personen of groepen preventief aan te houden en voor langere tijd vast te houden. Feyenoord wil haar supporters hier graag voor behoeden en heeft toegezegd hier middels dit bericht een waarschuwing over te doen uitgaan.

In Rijeka zal door de politie een speciale Feyenoord Fanzone worden ingericht. Vanaf deze locatie vertrekken op de wedstrijddag bussen naar het stadion. Controle van de Fanzone en het toezicht bij het betreden van de bussen (alleen op vertoon van een wedstrijdkaart) is volledig in handen van de lokale autoriteiten.