Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
Feyenoord 1

Acht feiten en weetjes over onze nieuwe nummer 8

Jordy Clasie is terug bij Feyenoord, waar hij voor het eerst gaat spelen met rugnummer 8. Daarom acht feitjes over het kind van de club, dat sinds de F-pupillen bij Feyenoord speelde en in 2015 vertrok naar Southampton.

Excelsior
Clasie maakte als huurling zijn profdebuut voor Excelsior in een 3-2 zege op Feyenoord op Woudestein in de Eredivisie op 15 augustus 2010. Bijna een jaar later maakte hij in precies dezelfde ontmoeting zijn debuut voor Feyenoord, in een 0-2 zege van Feyenoord op bezoek bij Excelsior op Woudestein in de Eredivisie (5 augustus 2011). 

155
Clasie was al liefst 155 wedstrijden in een Feyenoord-shirt te bewonderen, met rugnummer 16 of (in een later stadium) 6 en zelfs de aanvoerdersband om zijn arm. In diezelfde periode speelde geen speler meer dan 122 duels voor Feyenoord (Ruben Schaken). 

22
In 131 Eredivisie-duels voor Feyenoord (inclusief play-offs) gaf Clasie 22 assists. In diezelfde periode (2011-2015) gaf alleen Ruben Schaken (24) meer assists voor Feyenoord in de Eredivisie. 

Van Bronckhorst
Clasie's laatste twee duels voor Feyenoord waren de eerste twee duels van de club onder leiding van Giovanni van Bronckhorst, in de play-offs tegen sc Heerenveen in mei 2015. Hij gaf een assist in zijn laatste duel voor Feyenoord, in de thuiswedstrijd op 24 mei 2015 (2-2).

Op 18 augustus 2012 kreeg Clasie voor het eerst de aanvoerdersband om in een Eredivisiewedstrijd
clasie-roda.JPG
_MG_9591.JPG
clasie.jpg

Captain
Op 18 augustus 2012 kreeg Clasie voor het eerst de aanvoerdersband om zijn arm geschoven in een Eredivisiewedstrijd. Trainer Ronald Koeman benoemde hem bij afwezigheid van Stefan de Vrij tijdelijk tot captain. In het seizoen 2014-2015 werd hij vaste aanvoerder.

20
Clasie won helaas nog geen prijzen met Feyenoord. Vorig seizoen pakte hij met Club Brugge zijn eerste hoofdprijs: het Belgische landskampioenschap. Als huurling kwam hij in zeventien reguliere competitiewedstrijden in de Jupiler Pro League en in drie play-offwedstrijden om de titel in actie.

Brons
In 2014 kwam Clasie in actie op het WK in Brazilië. Bondscoach Louis van Gaal bracht hem in de halve finale tegen Argentinië als invaller binnen de lijnen en stelde hem als basisspeler op in de wedstrijd om de derde plaats. 17-voudig international Clasie behaalde met Oranje het brons door Brazilië met 0-3 te verslaan.

Cupfighter
Bij Southampton en Club Brugge scoorde Clasie in totaal drie keer, waarvan twee keer in bekertoernooien: voor Southampton tegen Arsenal in de League Cup in november 2016 en voor Club Brugge tegen Standaard Luik in februari 2018.