Achahbar: ‘Eerste goal was de mooiste’

Aan de ingetogenheid waarmee Anass Achahbar zondagmiddag in De Kuip de verzamelde media te woord stond, was niet te zien dat hij zojuist met twee weergaloze goals de topper tussen Feyenoord en PSV had beslist (2-1). Slechts de glimlach op zijn gezicht verried de blijdschap van de jonge aanvaller, die evenals afgelopen weekend in Dordrecht van grote waarde was voor de ploeg. ‘Dat doelpunt van vorige week was ook lekker, maar de ontlading vandaag in De Kuip, daar kan niks tegenop’, sprak hij.

Dat Achahbar ondanks de vreugde na de zege op de koploper in de Eredivisie de rust zelve was, kwam deels door vermoeidheid. De aanvaller werd na zeventig minuten vervangen door Colin Kazim-Richards, nadat kramp hem ervan weerhield om verder te spelen. ‘Het was lang geleden dat ik in de basis begon in een wedstrijd op het hoogste niveau’, glimlachte hij bijna verontschuldigend. ‘Eerlijk gezegd voel ik het nu nog steeds een beetje.’

Coach Fred Rutten zal geen spijt hebben gehad dat hij Achahbar liet starten, aangezien de aanvaller in de tweede helft tweemaal op schitterende wijze wist te scoren. Eerst nam hij een lange bal van Rick Karsdorp in één keer op zijn slof en zag hij zijn volley in de lange hoek verdwijnen, een paar minuten later knalde de kleine spits opnieuw knap raak na een snelle combinatie met Jean-Paul Boëtius. ‘Die eerste was de mooiste’, vond Achahbar. ‘Ik zag de bal komen en wist precies wat ik deed. Dat ‘ie er vervolgens zo invloog, is natuurlijk geweldig.’

En zo was Achahbar opnieuw goud waard voor Feyenoord, nadat hij vorige week in blessuretijd al de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht in Rotterdams voordeel besliste. ‘Dat voelt heel goed’, zei de aanvaller daarover. ‘Zeker omdat ik dit seizoen lang heb moeten wachten op mijn kans. Ik heb geduld gehad en ben heel blij dat ik daarvoor uiteindelijk beloond ben.’

Welke goal van Achahbar vond jij vandaag de mooiste? Stem via @Feyenoord op Twitter!