Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
twente-fey-3

Aanklager stuurt Feyenoord en Pellè schikkingsvoorstel

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft dinsdag een schikkingsvoorstel gestuurd naar Feyenoord en Graziano Pellè, naar aanleiding van het gedrag van de spits kort na afloop van het uitduel met FC Twente. Het voorstel van de aanklager voor de Italiaan is een voorwaardelijke straf van één wedstrijd schorsing met een proeftijd van één jaar en een onvoorwaardelijke geldboete van 5.000 euro.

Naar aanleiding van de beelden van de wedstrijd FC Twente – Feyenoord van afgelopen zondag besloot de aanklager een vooronderzoek te starten, waarbij de betrokken partijen om een toelichting werd gevraagd. Volgens de aanklager heeft Pellè met zijn gedrag na afloop van het duel de belangen van het betaald voetbal geschaad. De aanklager benadrukt dat spelers en begeleiding binnen het betaald voetbal de verantwoordelijkheid hebben om zich voor, tijdens en na de wedstrijd sportief te gedragen en dat sportief gedrag, ook bij teleurstelling, past bij de voorbeeldfunctie van het betaald voetbal.

Feyenoord en Pellè beraden zich over het schikkingsvoorstel van de aanklager en hebben tot woensdagochtend 12.00 uur de tijd om erop te reageren.