basisplaatje_logo_academy

A1 onderuit in Den Haag na tumultueus slotkwartier

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag A1 met 2-1 verloren. Feyenoord A2 won met 2-3 van Argon A1. C1 was met 0-2 te sterk voor Alpense Boys C1 en C2 won de moeilijke uitwedstrijd tegen FC Utrecht C2 met 2-3. Op vrijdagavond speelde Feyenoord D1 in Amsterdam met 0-0 gelijk tegen Ajax D1. De wedstrijden van zowel B1 als B2 werden afgelast.

FEYENOORD A1 LAAT KANSEN LIGGEN EN VERLIEST DUEL IN SLOTFASE

Feyenoord A1 is er zaterdag niet in geslaagd te winnen van ADO Den Haag A1. In Den Haag ging de ploeg van trainer Roy Makaay na een tumultueuze slotfase met 2-1 ten onder. ‘We begonnen erg goed aan de wedstrijd’, begon Makaay zijn nabeschouwing. ‘We speelden fel en hadden na een kwartier spelen al een keer de paal én de lat geraakt. Ook werd er een doelpunt van ons afgekeurd wegens buitenspel en stonden we al een keer oog in oog met de ADO-keeper. In die fase hadden we al ruime afstand moeten nemen van ADO.’

Dat Feyenoord alsnog met een voorsprong de kleedkamer opzocht was te danken aan een goede combinatie tussen Oussama Idrissi en Wessel Dammers. De laatste tikte de bal vlak voor de pauze tegen het net: 0-1. Makaay: ‘In de rust heb ik aangegeven dat ADO zou gaan komen. Wij speelden in de tweede helft ook tegen de wind in en dan weet je dat ze druk gaan zetten. Dat gebeurde ook, zonder dat we kansen weggaven.’

Een kwartier voor tijd sloeg echter de vlam in de pan. Hoewel de grensrechter vlagde voor buitenspel liet de scheidsrechter doorspelen en kon ADO Den Haag langszij komen. Makaay: ‘Wij willen graag kampioen worden en dus besloten we één op één te gaan spelen.’ Die spelopzet leek te werken, maar spits Wessel Dammers kreeg de bal uit een voorzet van Rick Karsdorp niet in het lege doel. Een persoonlijke fout in de verdediging zorgde er enkele minuten voor tijd dat de Hagenaars aan het langste eind trokken en met 2-1 zegevierden.

‘Een grote teleurstelling’, beaamde Makaay. ‘Maar dat mag ook. We kunnen nu wel naar de scheidsrechter wijzen dat hij de 1-1 had moeten afkeuren, maar we moeten ook in de spiegel kijken. Als wij in de rust met 0-3 voor hadden gestaan had het nooit zo ver kunnen komen. Maar als bestaat helaas niet in het voetbal. We moeten naar onszelf kijken. We hebben de kansen niet afgemaakt en zijn onderuit gegaan. Dat is balen.’

ADO Den Haag A1 – Feyenoord A1 2-1
45’ 0-1 Wessel Dammers
75’ 1-1
87’ 2-1

Opstelling Feyenoord A1: De Fockert; Cabral, Houben, Blijham (85’ Robinson), Gronsveld; Dekker, Nieuwkoop, Karsdorp; Idrissi, Dammers en Slabbekoorn (71’ Elst).

UITBLINKER GILBERTO DA SILVA LEIDT A2 LANGS ARGON A1

Feyenoord A2 heeft zaterdag  de uitwedstrijd tegen Argon A1 met 2-3 gewonnen. De ploeg van trainer Jan Gösgens kwam verdiend op een 0-2 voorsprong, maar zag Argon enigszins gelukkig terugkomen. Uitblinker Gilverto da Silva stelde na rust de Rotterdamse zege veilig.

Na een slordig begin zette Milton Klooster Feyenoord na vijfentwintig minuten spelen op voorsprong. Zijn doelpunt viel vijf minuten voor zijn geplande wissel, die trainer Gösgens al voor de wedstrijd met de buitenspeler had afgesproken. Enkele minuten later verdubbelde zijn vervanger Rody van Putten de score.

Via een vermeend buitenspeldoelpunt bracht Argon de spanning vlak voor rust terug waarna de thuisploeg vroeg in de tweede helft uit een strafschop op gelijke hoogte kwam. Gösgens: ‘Daarna zijn we een tempo hoger gaan spelen en waren we de bovenliggende partij. De overwinning is verdiend.’

Gösgens had voor deze wedstrijd geschoven in zijn basiselftal. Gilberto da Silva, normaal gesproken aanvallende middenvelder, werd als linksbuiten opgesteld. Een geslaagd experiment, oordeelde de trainer na afloop. ‘Gilberto was de uitblinker vandaag. Wij zien veel in hem als buitenspeler. Hij is balvast, sterk, heeft snelheid en kan een man passeren. Een wapen van ons, zo bleek vandaag. Deze variant kunnen we dus vaker gaan hanteren.’

Argon A1 – Feyenoord A2 2-3
25’ 0-1 Milton Klooster
33’ 0-2 Rody van Putten
40’ 1-2
52’ 2-2
65’ 2-3 Gilberto da Silva

Opstelling Feyenoord A2: Miazek; Proost, Van der Pijl, James, Go; El Baad, Manusama (60’ Yalamoglu), De Vos; Klooster (30’ Van Putten), Pisas (70’ Van der Struis) en Da Silva.

FEYENOORD C1 NEEMT PAS NA RUST AFSTAND VAN ALPHENSE BOYS: 0-2

Feyenoord C1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Alphense Boys C1 met 0-2 gewonnen. De van Feyenoord C2-geleende Max Spakman brak na rust de ban voor de Rotterdammers, die op basis van een goede tweede helft verdiend wisten te winnen.

De thuisploeg zakte voor rust ver terug op eigen helft waardoor Feyenoord werd gedwongen het spel te maken. ‘Dat deden we best aardig’, vond trainer Jeffrey Oost. ‘Maar Alphense Boys was op de counter nog wel dreigend. Na de pauze lieten we de bal beter rond gaan en hielden we Alphense Boys onder druk, waardoor zij niet de mogelijkheid kregen te counteren. Het was eenrichtingsverkeer.’

Het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Jordy Wehrmann. De middenvelder schoot na een goede combinatie tussen Max Spakman en een overstapje van Dominikas Kubilinskas van zestien meter knap raak. Oost: ‘Een mooi doelpunt en een verdiende zege. Zeker op basis van de tweede helft.’

Alphense Boys C1 – Feyenoord C1 0-2
42’ 0-1 Max Spakman
55’ 0-2 Jordy Wehrmann

Opstelling Feyenoord C1: Beukers; Reith, Van der Pluijm (35’ Spakman), Saikoen, Malacia; Van Wetten, Wehrmann, Kubilinskas; Bibuljica, Van Mullem en Westerveld.

FEYENOORD C2 WINT LASTIGE UITWEDSTRIJD IN UTRECHT

Feyenoord C2 heeft zaterdag de moeilijke uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 2-3 gewonnen. In Utrecht trof de ploeg van trainer Edwin de Graaf een fysiek sterke tegenstander, maar trok uiteindelijk wel aan het langste eind.

‘Deze wedstrijd kon beide kanten op’, begon De Graaf zijn nabeschouwing. De Rotterdammers kwamen al vroeg uit een hoekschop op achterstand, maar Delpiero Reboe en Milan van Ewijk brachten Feyenoord nog voor rust op voorsprong.

Nadat Utrecht kort na de pauze langszij was gekomen kreeg Feyenoord de betere kansen op een nieuwe voorsprong. Die kwam er uiteindelijk vijf minuten voor tijd, toen spits Reboe wegdraaide en in het strafschopgebied gevloerd werd. De toegekende penalty werd door Achraf El Bouchataoui benut: 2-3.

De Rotterdammers kunnen na de winterstop rekenen op meer weerstand dan voor de winterperiode. De Graaf: ‘Voor de winterstop zaten er wedstrijden bij die we eenvoudig wonnen. Dat zal nu anders zijn. Nu worden onze foutjes direct afgestraft. Daarom is het extra positief dat we een moeilijke wedstrijd als vandaag winnend afsluiten.’

FC Utrecht C2 – Feyenoord C2 2-3
6’ 1-0
18’ 1-1 Delpiero Reboe
26’ 1-2 Milan van Ewijk42’ 2-2
67’ 2-3 Achraf El Bouchataoui (strafschop)

Opstelling Feyenoord C2: Ghennem; Rashiti (55’ Reemst), Lewis, Smeulers (50’ Huijgen), Loshi; Geertruida, Heijberg, El Bouchataoui; Van Ewijk (57’ Eddahchouri), Reboe en Amadin.

FEYENOORD D1 VERGEET ZICHZELF TE BELONEN TEGEN AJAX

Feyenoord D1 heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de mini-klassieker tegen Ajax D1. In Amsterdam kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Teleurstellend, vond trainer Gaston Taument: ‘We zijn vergeten onszelf te belonen voor ons goede spel. De kansen die we kregen waren niet aan ons besteed.’

Nadat de wedstrijd in het eerste kwartier gelijk op ging, nam Feyenoord al snel het heft in handen. Taument: ‘We speelden veel op de helft van Ajax en speelden verzorgd voetbal. We hadden alleen pech in de afronding. Twee keer kwamen we oog in oog met de keeper, maar die kansen wilden er niet in.’ Ook na de pauze kregen de Rotterdammers mogelijkheden de score te openen. Taument: ‘Maar er zat altijd net een verdedigend been tussen of de bal werd van de lijn gehaald. We hebben onszelf helaas tekort gedaan.’

De trainer maakte zijn spelers na afloop een groot compliment. ‘Ik heb genoten’, zei Taument. ‘In Amsterdam hebben we tegen Ajax – wat toch altijd een speciale wedstrijd is – zeven of acht echt grote kansen gekregen. Alleen waren we niet effectief genoeg. Helaas. Op het gebied van inzet en veldspel heb ik echter niets te klagen. Ook verdedigend speelden we erg sterk.’

Ajax D1 – Feyenoord D1 0-0

Opstelling Feyenoord D1: Van den Berg; Hall, Quinten Maduro, Jurrien Maduro, Hartman; Verbeek, Burger, Gunduz (40’ Yates); Summerville, Doesburg (45’ Dijksteel) en Azarkan.